Πέμπτη, 2 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ρόδος: Έτσι έπαιρναν μαϊμού επιδόματα τυφλότητας – Το ξεσκέπασμα της απάτης!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Τις κατηγορίες της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της ψευδούς βεβαίωσης κατ’ εξακολούθηση θα αντιμετωπίσουν ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου…

την ερχόμενη Παρασκευή, δύο κάτοικοι της Ρόδου, ένας κάτοικος Αρχαγγέλου και μια οφθαλμίατρος, ως εμπλεκόμενοι σε υπόθεση «μαϊμού» επιδομάτων τυφλότητας. Για την ίδια υπόθεση εκκρεμεί εξάλλου ενώπιον της Πταισματοδίκη Ρόδου ανάλογη έρευνα με ύποπτους για την τέλεση του αδικήματος της απάτης κατ’ εξακολούθηση, ακόμη 8 κατοίκους του νησιού.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο η πρώτη κατηγορούμενη, φέρεται την 10η Σεπτεμβρίου 2010 να υπέβαλε ενώπιον της Διεύθυνσης Υγείας και Πρόνοιας της Ν.Α. Δωδεκανήσου αίτηση για τη χορήγηση επιδόματος τυφλότητας, προσκομίζοντας βεβαίωση οφθαλμίατρου, η οποία κρίθηκε ψευδής. Σύμφωνα με την βεβαίωση η οπτική οξύτητα του δεξιού και του αριστερού οφθαλμού της ήταν μικρότερη του 1/20 της φυσιολογικής. Της χορηγήθηκε από 10 Σεπτεμβρίου 2010 επίδομα τυφλότητας ύψους 652 ευρώ μηνιαίως και της αποδίδεται ότι εισέπραξε έως και την 3η Ιουλίου 2013 το συνολικό ποσό των 23.252 ευρώ.

Από επανέλεγχό της, από Επιτροπή του ΚΕΠΑ της Νομαρχιακής Μονάδας Υγείας Ρόδου, προέκυψε ότι η οπτική οξύτητα του δεξιού και του αριστερού οφθαλμού της ήταν μεγαλύτερη του 1/20 της φυσιολογικής και το συνολικό ποσοστό αναπηρίας της ανέρχεται σε 30%.

Άλλος κατηγορούμενος φέρεται την 13η Ιουλίου 2011 να υπέβαλε αίτηση για την χορήγηση επιδόματος τυφλότητας, προσκομίζοντας βεβαίωση οφθαλμίατρου που κρίθηκε ψευδής. Του χορηγήθηκε από 13 Ιουλίου 2011 επίδομα τυφλότητας ύψους 362 ευρώ μηνιαίως και εισέπραξε το συνολικό ποσό των 8.507 ευρώ. Από τον επανέλεγχό του, είχε προκύψει ότι το συνολικό ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται σε 15%.

Πηγή: dimokratiki.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε