Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Η απειλή ισοβίτη όταν είδε στα κρατητήρια παιδοβιαστή – «Βγάλε ό,τι έχεις και μη μιλάς»

Ρόδος: Η απειλή ισοβίτη όταν είδε στα κρατητήρια παιδοβιαστή – «Βγάλε ό,τι έχεις και μη μιλάς»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο ισοβίτης βρέθηκε κατηγορούμενος μετά τα όσα έγιναν στα κρατητήρια. Πρόκειται για έναν 34χρονο που είχε παγώσει τη χώρα, όταν είχε σκοτώσει τη γιαγιά του, στη Ρόδο, για μία τηλεόραση…

Αυτή τη φορά, ο ισοβίτης βρέθηκε κατηγορούμενος για ληστεία που του αποδόθηκε στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου. Την καταγγελία είχε κάνει νεαρός που καταδικάστηκε για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη. Όπως είπε ο 34χρονος ισοβίτης και ένας ακόμα κρατούμενος τον ρώτησαν αν είναι βιαστής και στη συνέχεια τον απείλησαν για να τους δώσει χρήματα. Οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τα πάντα, όμως ο 32χρονος επέμεινε ότι του έκλεψαν 30 ευρώ, που είχε μαζί του.

Ποινή φυλάκισης 6 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου την 4η Νοεμβρίου 2022 σε 34χρονο που εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης και 10 ετών για τη δολοφονία και τη ληστεία της γιαγιάς του. Ο δράστης που έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για διακεκριμένες κλοπές τετελεσμένες και σε απόπειρα και έχει απασχολήσει τις αρχές και για καλλιέργεια κάνναβης, οδηγήθηκε ενώπιον του τακτικού Ανακριτή για να απολογηθεί για ληστεία, που του αποδίδεται ότι τέλεσε με έναν ακόμη κρατούμενο, στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου.

Θυμίζουμε ότι ο 34χρονος, συνελήφθη το πρωί της 26ης Μαρτίου 2018 από αστυνομικούς της δημόσιας ασφάλειας και του τμήματος φυγόποινων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, σε αγροτική περιοχή στ’ Ασγούρου και συγκεκριμένα σε σπηλιά κοντά στην οικία του, στο ύψος του δημόσιου ΚΤΕΟ. Κρίθηκε ένοχος για την δολοφονία της γιαγιάς του, στην οικία της για μια… τηλεόραση.

Ο ισοβίτης μετήχθη στην Ρόδο για να δικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου για κλοπή. Την 4η Νοεμβρίου 2022 καταδικάστηκε για το ό,τι αφαίρεσε τον Μάρτιο του 2017 από ανεγειρόμενη οικοδομή στα Κοσκινού με έναν αθίγγανο (που αθωώθηκε) καλώδια και χαλκό αξίας 5.000 ευρώ.

Ενώ κρατείτο στα κρατητήρια της Ρόδου, ένας υπήκοος Αλβανίας, που καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου σε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, κατήγγειλε ότι ο 34χρονος μαζί με έναν 32χρονο Καλύμνιο, που επρόκειτο να δικαστεί ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Δωδεκανήσου για διακίνηση ναρκωτικών, τον λήστεψαν την 7η Νοεμβρίου 2022 εντός των κρατητηρίων.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, στον 34χρονο ισοβίτη και στον 32χρονο Καλύμνιο ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού και για απόπειρα εκβίασης. Ειδικότερα, την 8η Νοεμβρίου 2022 καταγγέλθηκε από τον προσωρινά κρατούμενο Αλβανό ότι μια μέρα πριν, οι δύο συγκρατούμενοί του με απειλές σωματικής βίας, τον εξανάγκασαν να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

Ο 34χρονος αρνήθηκε τα όσα του αποδίδονται τονίζοντας ότι ούτε του πήραν χρήματα ούτε τον απείλησαν αλλά τον ρώτησαν αν είναι βιαστής και απάντησε μασώντας τα λόγια του. Υποστήριξε μάλιστα ότι του έδωσαν μια τηλεκάρτα για να τηλεφωνήσει στην αδερφή του.

Ο 32χρονος είπε ότι τον ρώτησαν γιατί κρατείται και τους έδειξε μια εφημερίδα που είχε ένα άρθρο για βιασμό και μάλιστα υποστήριξε ότι του είπαν να μην ανησυχεί γιατί δεν θα τον πειράξει κανείς. Αρνήθηκε ότι του πήραν χρήματα και απεναντίας είπε ότι του έδωσαν μια τηλεκάρτα για να τηλεφωνήσει. Ο ίδιος διατείνεται ωστόσο ότι ο 34χρονος του είπε «να βγάλει ό,τι έχει και δεν έχει» και ότι ο 32χρονος του είπε ότι «μπορώ να σε σκοτώσω εδώ που είσαι».

Μάλιστα υποστήριξε ότι του ζήτησαν να τηλεφωνήσει στην αδελφή του για να της ζητήσει χρήματα για να τους τα δώσει. Απολογούμενοι παρουσία του συνηγόρου που τους διόρισε το δικαστήριο, αρνήθηκαν εκ νέου τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος τους, τονίζοντας ότι από κατάθεση αστυνομικού φύλακα προκύπτει ότι δεν βρέθηκε χρηματικό ποσό και περαιτέρω ότι υφίσταται κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης που διαψεύδει τους ισχυρισμούς του.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις