Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Η στιγμή που δύτης κάνει τεχνητή αναπνοή και σώζει θαλάσσια χελώνα που μπλέχτηκε σε σχοινιά

Ρόδος: Η στιγμή που δύτης κάνει τεχνητή αναπνοή και σώζει θαλάσσια χελώνα που μπλέχτηκε σε σχοινιά

Ο δύτης τα κατάφερε και η θαλάσσια χελώνα επέστρεψε στο φυσικό της περιβάλλον. Η Ρόδος στο επίκεντρο για τις εικόνες που καταγράφηκαν σε παραλία του νησιού…

Ο δύτης κατάλαβε πως η θαλάσσια χελώνα ήταν παγιδευμένη και καταδικασμένη να πεθάνει. Πήρε την κατάσταση στα χέρια του, με τις εικόνες να ταξιδεύουν τις τελευταίες ώρες στα social media. Της έκανε τεχνητή αναπνοή στην παραλία Γεννάδι και μετά από 4 ολόκληρες ώρες, όλοι είδαν αυτό που ευελπιστούσαν από την αρχή. Τη θαλάσσια χελώνα ελεύθερη να επιστρέφει στο φυσικό της περιβάλλον.

Ο κοινοτάρχης Γενναδίου, Σταύρος Ακκούρης ανέφερε σε ανάρτησή του, στο facebook: «Η διάσωση της χελώνας που βρέθηκε μπλεγμένη με σχοινιά σε σίδερα στον πυθμένα της θάλασσας στην παραλία του Γενναδιου. Καλέσαμε τον Γιώργο τον Μακρυλλο έναν έμπειρο δύτη και η επιχείρηση διάσωσης της χελώνας ξεκίνησε.

Πραγματοποίησε κατάδυση κόβοντας τα σχοινιά φέρνοντας την χελώνα στην στεριά επιχειρώντας τον όρο της τεχνητής αναπνοής στην περιποίηση της χελώνας. Μπροστά στο κύμα ήταν ο Αντώνης ο Βενετσανος η Τσαμπικα Διακοστεργου η Φωτεινή Μακρυλλου ο Παύλος παπασαββας του Βασίλη και πολλά παιδιά και διάφοροι λουομένοι.

Μετά από 4 ώρες επιμονής η χελώνας μας αποθέωσε, την βλέπουμε να κολυμπά στα γαλανά νερά της θάλασσα του Γενναδιου συγχαρητήρια στον Γιώργο μας και σε όλα τα παιδιά όλοι ζήσαμε στιγμές αγωνίας και ένα όμορφο συναίσθημα στην ψυχή μας!!!» έγραψε ο κ. Ακκούρης στο λογαριασμό του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις