Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Η στιγμή που φουσκωτό με μετανάστες εμφανίζεται στην παραλία – Οι κινήσεις του διακινητή [pic]

Ρόδος: Η στιγμή που φουσκωτό με μετανάστες εμφανίζεται στην παραλία – Οι κινήσεις του διακινητή [pic]

Το λιμενικό πιάστηκε στον ύπνο. Το φουσκωτό έφτασε στην παραλία…

Ξέφραγο αμπέλι αποδείχθηκε για ακόμα μία φορά το νησί της Ρόδου με μετανάστες να αποβιβάζονται το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής, σε παραλία στα Κρητικά.

Σύμφωνα με το 12vima.gr, την άφιξή τους δεν κατάλαβε ούτε το Λιμεναρχείο, με αποτέλεσμα το φουσκωτό να φτάσει στην παραλία.

Ο διακινητής σύμφωνα με τις μαρτυρίες, αποβίβασε έναν προς έναν τους επιβαίνοντες του φουσκωτού και «εξαφανίστηκε» με την ησυχία του προς τα τουρκικά παραλία. Ανάμεσα στα άτομα που επέβαιναν στο φουσκωτό, βρίσκονταν και μικρά παιδιά.

Άλλοι 72 μετανάστες στο Φαρμακονήσι

Στον εντοπισμό και τη διάσωση εβδομήντα δύο (72) αλλοδαπών προχώρησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος–Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια του Φαρμακονησίου, ξύλινο σκάφος, με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιβαινόντων.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., το σκάφος κατέπλευσε και αποβίβασε ασφαλώς τους εν λόγω αλλοδαπούς, στην προβλήτα νήσου Φαρμακονησίου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις