Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Ρόδος: Καταδικάστηκε μητέρα που έκοψε το σχολείο στο παιδί της λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό

Ρόδος: Καταδικάστηκε μητέρα που έκοψε το σχολείο στο παιδί της λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό

Ακόμα μία μητέρα στο εδώλιο. Ο κορονοϊός την έκανε να πάρει την απόφαση να κρατήσει το παιδί μακριά από το φυσικό του περιβάλλον…

Ποινή φυλάκισης 4 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου σε μια 30χρονη μητέρα που κρίθηκε ένοχη με ελαφρυντικά για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικότητας φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Η μητέρα, που κρίθηκε ειδικότερα ένοχη για το ό,τι δεν έστελνε το παιδί της στο νηπιαγωγείο, υποστήριξε χθες (04-03-2022) ότι το παιδί έχει κρίσεις άγχους και δεν δέχεται την μάσκα, ενώ κατέθεσε σχετικά και παιδοψυχολόγος.
Τόνισε μάλιστα ότι όταν κινήθηκε εις βάρος της η αυτόφωρη διαδικασία επεδίωξε να παρακολουθήσει το νηπιαγωγείο το παιδί της, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Στο μεταξύ, για την 17η Φεβρουαρίου 2023 αναβλήθηκε χθες από το ίδιο δικαστήριο η δίκη ακόμη μιας μητέρας που διώκεται για το ίδιο αδίκημα. Οπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική», η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ρόδου άσκησε έφεση σε άλλη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου με την οποία κρίθηκε αθώος ελλείψει δόλου ο πατέρας ενός 10χρονου παιδιού που δεν το έστελνε στο σχολείο. Η δίκη του πατέρα θα προσδιοριστεί στο Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις