Δευτέρα, 27 Μαΐ
25oC Αθήνα

Ρόδος: Κλοπή από ανήλικες με πρόσχημα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Ρόδος: Κλοπή από ανήλικες με πρόσχημα τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα

Έλεγαν πως ήθελαν να πουν τα κάλαντα, αλλά η αλήθεια ήταν διαφορετική. Η Ρόδος παρακολουθεί τις αποκαλύψεις για τις κλοπές που διέπραξαν ανήλικες…

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων ήταν για τις ανήλικες το πρόσχημα για να μπαίνουν σε σπίτια και να κλέβουν χρήματα. Το έκαναν στο διαμέρισμα ηλικιωμένης, χωρίς εκείνη να καταλάβει το παραμικρό. Οι κινήσεις όμως καταγράφηκαν από κάμερες ασφαλείας που οδήγησαν τα βήματα των Αρχών. Όπως διαπιστώθηκε οι ανήλικες Ρομά, είχαν χτυπήσει και κατάστημα, χωρίς και πάλι να έχουν κρύψει τα χαρακτηριστικά τους. Η Ρόδος παρακολουθεί όλα όσα αποκαλύπτονται για τις κλοπές, με τις έρευνες αστυνομικών να συνεχίζονται. Με το απαραίτητο τρίγωνο στα χέρια, η μία δίπλα στην άλλη, άρχισαν να υλοποιούν το σχέδιο που είχαν καταστρώσει.

Ελεύθερες με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από την Ρόδο και της εμφάνισής τους δύο φορές κάθε μήνα ενώπιον του επιμελητή ανηλίκων αφέθηκαν την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου του 2024, μετά την απολογία τους, δύο τσιγγάνες ηλικίας 15 και 17 ετών κατηγορούμενες με μια 14χρονη και δύο άγνωστες ακόμα δράστιδες για κλοπή και ληστεία.

Σύμφωνα με την δικογραφία που σχημάτισε εις βάρος τους, το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού στις 08:20 την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων, οι δύο πρώτες κατηγορούμενες μαζί με άγνωστη συνεργό τους μπήκαν από ανοιχτή πόρτα στο σπίτι 86χρονης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ.

Εξεταζόμενη η 86χρονη, ανέφερε ότι κατά στο χρονικό διάστημα της κλοπής, βρισκόταν μέσα στο διαμέρισμα χωρίς όμως να καταλάβει το παραμικρό. Ενημερώθηκε από γειτόνισσα η οποία διαμένει σε παρακείμενη οικία επί της οδού Κω, ότι τρεις νεαρές γυναίκες, μπήκαν στο σπίτι με την πρόφαση ότι ήθελαν να πουν τα κάλαντα.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της ανωτέρω κλοπής συλλέχθηκε – κατασχέθηκε βιντεοληπτικό υλικό από το κλειστό κύκλωμα εικονοσκόπισης της οικίας επί της οδού Κω, όπου καταγράφονται οι κινήσεις των ανωτέρω τριών νεαρών γυναικών, έχοντας ακάλυπτα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, τη στιγμή κατά την οποία πλησιάζουν την οικία της 86χρονης.

Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, στις 16:30 το απόγευμα της 28ης Δεκεμβρίου 2023 οι δύο πρώτες κατηγορούμενες, μπήκαν προσποιούμενες τις πελάτισσες σε κατάστημα με είδη κομμωτηρίου επί της οδού Ιαλυσού στην Ιαλυσό, ιδιοκτησίας 40χρονου Έλληνα και αφαίρεσαν τρία πακέτα extension μαλλιών συνολικής χρηματικής αξίας 90 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις