Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος – Κορονοϊός: Μαθητής δημοτικού έχει να πάει σχολείο δύο χρόνια λόγω του αρνητή πατέρα του

Κορονοϊός - Κρήτη: Πάνω από 2.000 τα κρούσματα στα σχολεία σε δύο ημέρες

Η Ρόδος παρακολουθεί άναυδη τις αποκαλύψεις για έναν μαθητή δημοτικού, που έχει να πάει στο σχολείο του, από το ξεκίνημα της πανδημίας. Αιτία ο αρνητής πατέρας του παιδιού…

Την αποκάλυψη έκανε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, που μίλησε το πρωί στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Βιντζηλαίος αποκάλυψε πως μαθητής δημοτικού «έχει να έρθει στο σχολείο εδώ και δύο χρόνια λόγω του αρνητή πατέρα του». Το παιδί παραμένει στο σπίτι, αποκομμένο από τους συμμαθητές και τα μαθήματα με τον χρόνο να περνά.

Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες να πειστεί ο αρνητής πατέρας του παιδιού, λύση δεν βρέθηκε. Ο γονέας δεν άλλαξε στάση και ο μαθητής συνεχίζει να βρίσκεται σε μια άλλη καθημερινότητα, από τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του.

Πρόκειται λοιπόν για ένα μαθητή της δευτέρας δημοτικού που δεν προσήλθε καθόλου φέτος στο σχολείο, όπως και πέρσι όταν βρισκόταν στην πρώτη δημοτικού. Για το γεγονός αυτό, όπως υποστήριξε ο διευθυντής ευθύνονται οι γονείς του παιδιού που είναι αρνητές της μάσκας. «Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στο παιδάκι, που δεν έχει δει ακόμα σχολείο.»

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σχολίασε πως οι διατάξεις είναι ξεκάθαρες και πως προφανώς η εκπαίδευση στην χώρα μας είναι υποχρεωτική. «Για αυτό τον λόγο η εισαγγελία επιλαμβάνεται με αυτόν τον τρόπο.»

Ανάλογη υπόθεση υπάρχει και στη Δράμα. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε καθηγητής Λυκείου στη Δράμα τρεις μαθητές του έχασαν την περσινή χρονιά, καθώς οι γονείς τους δεν συμφωνούσαν με τη διεξαγωγή self test (διαβάστε εδώ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις