Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ρόδος: Ξανά στην αντεπίθεση ο γυναικολόγος μετά τις 21 καταγγελίες για βιασμούς στο ιατρείο του

Ρόδος: Ξανά στην αντεπίθεση ο γυναικολόγος μετά τις 21 καταγγελίες για βιασμούς στο ιατρείο του

Ο γυναικολόγος βρέθηκε στο επίκεντρο, όταν οι καταγγελίες σε βάρος του, άρχισαν να παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας…

Ο γυναικολόγος έβλεπε τις σε βάρος του καταγγελίες να αυξάνονται και κάποια στιγμή αποφάσισε να περάσει στην αντεπίθεση. Ζητάει αποζημίωση 50.000 ευρώ από την γυναίκα που έκανε την πρώτη καταγγελία και ακολούθησε τον ίδιο δρόμο και για τις υπόλοιπες. Στις 21 καταγγελίες που έχουν γίνει, οι γυναίκες περιγράφουν καταστάσεις πανομοιότυπες. Σκηνές που ο γυναικολόγος διαψεύδει.

Ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου με την τακτική διαδικασία συζητήθηκαν χθες τελικά (24-02-2022) δύο αγωγές που άσκησε κατά των δύο πρώτων γυναικών που του έκαναν μήνυση για σεξουαλικά εγκλήματα (συνολικά είναι 21) ο γυναικολόγος-μαιευτήρας. Οι δύο εναγόμενες γυναίκες φερόμενες ως θύματα του γιατρού υποστηρίζουν ότι οι αγωγές εις βάρος τους είναι αβάσιμες, τονίζοντας μάλιστα ότι δεν τηρήθηκε καν ο τύπος αφού δεν προηγήθηκε της συζήτησής τους η προβλεπόμενη από τη δικονομία διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Ζητούν έτσι την απόρριψή τους.

Ο γυναικολόγος αρνείται κατηγορηματικά τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος του και ζητά αποζημίωση ύψους 120.000 ευρώ για τις βλάβες που διατείνεται ότι υπέστη λόγω της μηνύσεως που του υπέβαλε και των όσων ακολούθησαν η πρώτη γυναίκα που τον μήνυσε.

Πρόκειται για μια 55χρονη μητέρα 4 παιδιών και γιαγιά 2 εγγονών, που έχει υποστηρίξει ότι την 1η Ιουνίου 2020, επισκέφθηκε μαζί με την κόρη της και τον εγγονό της, το νοσηλευτικό ίδρυμα προκειμένου να προβεί σε γυναικολογική εξέταση, λόγω κάποιων περίεργων εκκρίσεων που είχε. Επισημαίνει δε ότι είχε υποβληθεί πριν από 5 χρόνια σε αφαίρεση μήτρας και έχει επισκεφθεί γυναικολόγους ιατρούς πολλάκις και γνωρίζει λόγω της εμπειρίας της αν κάποια εξέταση από γυναικολόγο είναι η συνήθης ιατρική πρακτική ή υποκρύπτει κάτι άλλο ή παραπέμπει κάπου αλλού.

Η γυναίκα περιγράφει στην έγκλησή της ότι η εξέταση περιέργως έγινε με το χέρι και καθόλου δεν χρησιμοποιήθηκε κολπικός υπέρηχος, πράγμα το οποίο την παραξένεψε αρχικά και του απηύθυνε σχετική ερώτηση. Περιγράφει ότι η εξέταση τής προκάλεσε δυσφορία αλλά και πόνο και διαμαρτυρήθηκε, ότι εκείνος της ζητούσε να κάνει υπομονή κι ότι ενώ είχε το ένα χέρι του στον κόλπο της άρχισε να θωπεύει και τους μαστούς της με πίεση.

Η εξέταση, όπως ισχυρίζεται, δεν παρέπεμπε σε συνηθισμένη ιατρική ψηλάφηση, αλλά άρχισε να παραπέμπει σε ερωτική ψηλάφηση αλλά δεν αντέδρασε καθώς βρισκόταν σε σύγχυση λόγω της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης που έχει ο ασθενής κατά την ιατρική εξέταση, αλλά και γιατί ήταν ακινητοποιημένη σε μία καρέκλα κάτω από τον πλήρη έλεγχο του ιατρού. Ο γιατρός, διαψεύδει τους ισχυρισμούς της.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, με τη δεύτερη αγωγή που συζητήθηκε χθες, ο γυναικολόγος αιτείται να υποχρεωθεί η εναγόμενη να του καταβάλει, το ποσό των 50.000 ευρώ, αλλά και να απειληθεί ως μέσον αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εναγόμενης, η προσωπική της κράτηση για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις