Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής κάθεται στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Ρόδος: Λίγο πριν συμπληρώσει έναν αιώνα ζωής κάθεται στο εδώλιο για απόπειρα ανθρωποκτονίας!

Ο λόγος για έναν 92χρονο που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας 68χρονου. Τι συνέβη την επίμαχη ημέρα…

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, παράνομη οπλοφορία, οπλοκατοχή και οπλοχρησία, θα καθίσει την 8η Απριλίου 2019, ένας 92χρονος.

Ο ηλικιωμένος το πρωί της 17ης Απριλίου 2013, στην αγροτική περιοχή “Αγιος Ιωάννης”, κατηγορείται ότι πυροβόλησε με δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα έναν 68χρονο, με τον οποίο έχει κτηματικές διαφορές.

Πιο συγκεκριμένα ο φερόμενος ως δράστης βρισκόταν σε αγρόκτημα, που συνορεύει με έκταση ιδιοκτησίας του θύματος. Μετά από φραστικό επεισόδιο που είχαν για κτηματικές διαφορές και παρουσία ενός 53χρονου αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος βοηθούσε το θύμα σε αγροτικές εργασίες, ο 92χρονος πήρε από αποθήκη του αγροκτήματός του ένα κυνηγετικό όπλο και πυροβόλησε τον 68χρονο από απόσταση περίπου 20 μέτρων, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει ελαφρά στο πρόσωπο.

Το θύμα βρισκόταν ευτυχώς πίσω από μια λαμαρίνα. Ενα από τα σκάγια όμως την πέρασε και τον τραυμάτισε στην γνάθο. Στη συνέχεια το θύμα μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Εμπωνας και στη συνέχεια στο Γ.Ν. Ρόδου, όπου και νοσηλεύθηκε.

Εξεταζόμενος ο 68χρονος κατέθεσε ότι όταν έφτασε με τον φίλο του στο αγρόκτημά του για να κάνουν διάφορες γεωργικές εργασίες, διαπίστωσε ότι εντός του περιφραγμένου χωραφιού του, είχαν τοποθετηθεί διάφορες λαμαρίνες. Τις λαμαρίνες, όπως είπε, είχε τοποθετήσει ο 88χρονος τότε για να μην περνάει το νερό από το χωράφι του και του προξενήσει ζημιές στα δέντρα του.

Ο 68χρονος ισχυρίστηκε ότι με ήρεμο τρόπο του ζήτησε να βγάλει τις λαμαρίνες αλλά εκείνος αρνήθηκε. Ζήτησε από τον φίλο του να τον παροτρύνει προς τούτο, αλλά ο 92χρονος φέρεται να τον απείλησε ότι θα τον τραυμάτιζε με ένα φτυάρι. Λίγα δευτερόλεπτα μετά άκουσε έναν πυροβολισμό και ένιωσε ένα κάψιμο στο πρόσωπο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις