Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Η μαθήτρια δεν κατάλαβε τον κίνδυνο έγκαιρα – Έπιασε κουβέντα με τον επίδοξο βιαστή της!

Ρόδος: Η μαθήτρια δεν κατάλαβε τον κίνδυνο έγκαιρα – Έπιασε κουβέντα με τον επίδοξο βιαστή της!

Η μαθήτρια έζησε στιγμές που βρίσκονται πάντα στο μυαλό της. Ο δράστης έκανε ένα μεγάλο λάθος που τον έκαψε…

Η υπόθεση ενός 37χρονου Αλβανού που κατηγορείται ότι επιτέθηκε και επιχείρησε να βιάσει 13χρονη μαθήτρια θα απασχολήσει αύριο το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου. Το περιστατικό είχε καταγγελθεί πριν από δεκατρία χρόνια και πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης μετά από καταγγελία που έκανε η νεαρή μαθήτρια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με όσα είχαν γίνει γνωστά, το περιστατικό, που έχει προκαλέσει την ανησυχία αλλά και την οργή της κοινής γνώμης στην περιοχή της Ρόδου, διαδραματίστηκε στις 6 το απόγευμα στις 11 Ιανουαρίου 2005, όταν η ανήλικη μαθήτρια που είχε σχολάσει λίγο νωρίτερα από το φροντιστήριό της, έκανε μια στάση κοντά στο γήπεδο της Ρόδου, περιμένοντας συνομήλικο φίλο της με τον οποία είχαν δώσει ραντεβού.

Ο 24χρονος – τότε-  Αλβανός, εκμεταλλευόμενος το σκοτάδι που επικρατούσε εκείνη την ώρα αλλά και το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος δρόμος (κοντά στο Πάρκο της οδού Βύρωνος) δεν είχε κίνηση εκείνη την ώρα, εντόπισε την μαθήτρια που περίμενε μόνη της και χωρίς να χάσει καιρό, την πλησίασε και άρχισε στην αρχή να την μιλάει.

Η 13χρονη –τότε κοπέλα-, που δεν είχε καταλάβει ακόμη τον κίνδυνο που διέτρεχε, συνέχισε να παραμένει  στο σημείο εκείνο, περιμένοντας τον φίλο της και τότε ο αλλοδαπός, χωρίς κανένα δισταγμό, φέρεται να επιτέθηκε στο κορίτσι, να την ακινητοποίησε πίσω από ένα φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή, όπου και άρχισε να την θωπεύει στα απόκρυφα σημεία του κορμιού της!

Η νεαρή, αντιστάθηκε και άρχισε να φωνάζει, με αποτέλεσμα ο Αλβανός, να σταματήσει την αποτρόπαιη πράξη και να το βάλει στα πόδια!

Λίγα λεπτά αργότερα, στο σημείο έφθασε και ο ανήλικος φίλος της μαθήτριας, τον οποίο ενημέρωσε για τον ζωντανό εφιάλτη που έζησε λίγο νωρίτερα. Τα δύο παιδιά, αποφάσισαν από κοινού να ενημερώσουν αρχικά τους γονείς τους για το σοβαρό αυτό περιστατικό και στη συνέχεια τους αρμόδιους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Αμέσως μετά την καταγγελία, το βράδυ της ίδιας ημέρας, στην Ασφάλεια Ρόδου σήμανε συναγερμός, δεδομένου ότι το περιστατικό αξιολογήθηκε ως άκρως σημαντικό και επικίνδυνο. Οι έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Ρόδου, μετά από 24 ώρες απέδωσαν θετικό αποτέλεσμα, καθώς αξιοποιήθηκαν στο έπακρο πληροφορίες και περιγραφές στο πλαίσιο της αναζήτησης του δράστη.

Το λάθος του επίδοξου βιαστή

Ο 24χρονος, έκανε το λάθος να επιστρέψει στον τόπο του «εγκλήματος» μία μέρα αργότερα. Εκεί όμως αυτή την φορά τον περίμεναν αστυνομικοί της ασφάλειας Ρόδου, οι οποίοι τον προσήγαγαν για εξέταση. Ο αλλοδαπός, αναγνωρίστηκε από την ανήλικη ως ο δράστης της απόπειρας βιασμού σε βάρος της 13χρονης και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για την παραπομπή του στη δικαιοσύνη.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις