weather-icon °C AΘΗΝΑ

Ρόδος: Η μαθήτρια έλεγε ψέματα αλλά ο καθηγητής μπήκε σε περιπέτειες – “Μιλούσα τη γλώσσα των παιδιών”!

Ρόδος: Η μαθήτρια έλεγε ψέματα αλλά ο καθηγητής μπήκε σε περιπέτειες – “Μιλούσα τη γλώσσα των παιδιών”!

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου, κατηγορούμενος για προσβολή της αιδούς ανηλίκων, θα καθίσει αύριο, ένας 57χρονος γυμνασιάρχης, σχολείου της ανατολικής πλευράς του νησιού. Ο εκπαιδευτικός κατηγορήθηκε και απολογήθηκε αρχικώς για το αδίκημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια.

Από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση, που διενεργήθηκε αλλά και από την μελέτη των στοιχείων της δικογραφίας από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, δεν προέκυψε ωστόσο η τέλεση της συγκεκριμένης πράξης παρά μόνο ενδείξεις ότι η συμπεριφορά του σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν ανάρμοστη για καθηγητή. Από την Ενορκη Διοικητική Εξέταση που διενεργήθηκε, προέκυψε συγκεκριμένα ότι ο καθηγητής υπέπεσε στα ακόλουθα παραπτώματα:

Εκανε χρήση εκφράσεων και χειρονομιών προς μαθητές και μαθήτριες που δεν αρμόζουν σε εκπαιδευτικό λειτουργό ασχέτως αν είχαν γίνει από “πατρική στοργή και ενδιαφέρον”. Εκανε χρήση σε κοινή θέα με μαθητές – γονείς εικόνων μέσω του internet χωρίς την πρέπουσα προσοχή τόσο για το περιεχόμενό τους, όσο και για τον χρόνο και τόπο, άσχετα αν αυτές προέρχονταν από διαφημίσεις.

Η καταγγελία μαθήτριας για τον καθηγητή

Η έρευνα σε βάρος του 57χρονου καθηγητή μαθηματικών με θέση διευθυντή στο σχολικό συγκρότημα, ξεκίνησε μετά από καταγγελία μαθήτριας η οποία υποστήριξε ότι από το τέλος του 2012 άρχισε να την αποκαλεί “μωρό μου”, ότι έκανε αισχρά κομπλιμέντα για τα εσώρουχα που φορούσε, ότι την φίλησε στο ντεκολτέ της και ότι την τραβούσε πάνω του, πιάνοντας από πίσω τα στήθη της.

Η έφοδος των αστυνομικών στο σχολείο

Την 24η Σεπτεμβρίου 2013 και περί ώρα 12.50 αστυνομικοί μετέβησαν στο γυμνάσιο και συγκεκριμένα στο γραφείο του και κατάσχεσαν μια κεντρική μονάδα υπολογιστή, δύο προφυλακτικά και τρεις εξωτερικούς αποθηκευτικούς χώρους (στικάκια). Σύμφωνα με καταγγελίες, άλλες μαθήτριες του σχολείου είδαν τον συγκεκριμένο καθηγητή, που είναι διαζευγμένος, να βλέπει πορνογραφικό υλικό στον υπολογιστή του.

Σύμφωνα με την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Τμήμα 7ο Εξέτασης Ψηφιακών και Ηχητικών Πειστηρίων) δεν προέκυψαν ευρήματα στον σκληρό δίσκο του καθηγητή που είχε κατασχεθεί αλλά και σε δύο usb αποθήκευσης δεδομένων. Στην έκθεση επίσης πραγματογνωμοσύνης ψυχολόγου δεν αναφέρονται επιβαρυντικά για το γυμνασιάρχη στοιχεία.

Η ψυχολόγος έκρινε μάλιστα ότι η μαθήτρια που τον κατηγορεί δεν έχει υποστεί σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση, ότι ο διευθυντής παρουσιάζει ανάρμοστη λεκτική συμπεριφορά, ενώ επιπλέον διαπιστώθηκε ότι η φερόμενη ως θύμα ψεύδεται, διαστρεβλώνει γεγονότα που καταλήγουν σε φαντασίωση, όπως η δημιουργία διαλόγων.

Η απολογία του καθηγητή

Σημειώνεται ότι κατά την απολογία του ο καθηγητής την 25η Οκτωβρίου 2013 επεσήμανε ότι στη σελίδα του στο facebook είχε φωτογραφίες – γελοιογραφίες με σεξουαλικό περιεχόμενο, αλλά όλοι οι φίλοι του ήταν ενήλικες.

Στο τέλος της σχολικής περιόδου 2011 – 2012 έγινε «φίλος» με έναν μαθητή από το 15μελές και ακολούθησαν άλλοι και όταν ένας γονέας του έκανε σχετική παρατήρηση για ορισμένες φωτογραφίες, τις έσβησε. Σε ό,τι αφορά τις ανάρμοστες συνομιλίες του με μαθήτριες είπε ότι θέλει να μιλάει τη γλώσσα των παιδιών για να είναι σε καλύτερη επαφή μαζί τους τονίζοντας ότι ποτέ δεν έκανε καμία πονηρή σκέψη.

Ο γυμνασιάρχης τόνισε ότι τον έχουν συντρίψει ηθικά, συναισθηματικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, οι ανυπόστατες κυριολεκτικά κατηγορίες εναντίον του.

Πηγή: dimokratiki.gr

#TAGS MM