Site icon NewsIT

Ρόδος: Μήνυμα από 112 – Προσοχή: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

04.08.2021 | 10:21
Ρόδος: Μήνυμα από 112 – Προσοχή: Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς

Ακραίος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα, Τετάρτη, τόσο στη Ρόδο όσο και στα νησιά της ίδια περιφέρειας. Παράλληλα, μόλις πριν λίγες ώρες τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στο νησί.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας με νέο μήνυμά της από το 112 κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφύγουν δραστηριότητες, οι οποίες μπορεί να προκαλέσουν φωτιά στη Ρόδο.

O υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, κ. Νίκος Χαρδαλιάς δήλωσε σχετικά: «Καλούμε τους συμπολίτες μας σε πλήρη επαγρύπνηση και συναγερμό! Σε άμεση προληπτική λήψη μέτρων προστασίας της ζωής και της περιουσίας, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος σύμφωνα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας. Σε αποφυγή οποιασδήποτε δραστηριότητας ή ενέργειας που μπορεί να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς! Σε διαρκή κινητοποίηση σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη και άμεση ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό 199 ή στο 112 αν αντιληφθούν καπνό ή φωτιά. Αύριο (σ.σ. σήμερα) και τις επόμενες ημέρες επιβάλλεται να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όλοι παρόντες, όλοι σε εγρήγορση και κινητοποίηση! Το Πυροσβεστικό Σώμα και όλες οι δυνάμεις και οι εμπλεκόμενοι φορείς Πολιτικής Προστασίας της χώρας βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή».

Κρήτη: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

Μήνυμα απεστάλη και στους κατοίκους της Κρήτης από το 112, καθώς στην περιοχή επικρατεί υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version