Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του εργολάβου οικοδομών – Τι κατέθεσαν πατέρας και γιος

Ρόδος: Νέα στοιχεία για τη δολοφονία του εργολάβου οικοδομών – Τι κατέθεσαν πατέρας και γιος

Ανατροπή στα όσα έχουν μέχρι τώρα ισχυριστεί οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 46χρονου εργολάβου οικοδομών στη Ρόδο ίσως φέρει η ιατροδικαστική έκθεση. Οι 53χρονος που κατηγορείται ισχυρίστηκε ότι στραγγάλισε το θύμα με σχοινί.

Με τραγικό τρόπο ήρθε το τέλος της υπόθεσης εξαφάνισης του 46χρονου εργολάβου οικοδομών στη Ρόδο, ενός πατέρα τριών παιδιών που είχε εξαφανιστεί από τις 28 Αυγούστου και που, όπως ομολόγησαν, δολοφονήθηκε από έναν 53χρονο και τον 20χρονο γιο του για οικονομικές διαφορές.

Ο 53χρονος φέρεται να χρωστούσε 100.000 ευρώ στο θύμα και όταν συναντήθηκαν, κατέληξαν σε καυγά και στη δολοφονία του 46χρονου. Ο κατηγορούμενος είπε στην ομολογία του ότι στραγγάλισε το θύμα, αφού το χτύπησε.

Σήμερα (07.09.2022) αναμένεται η έκθεση του ιατροδικαστή. Σύμφωνα με τη dimokratiki.gr, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιατροδικαστής πιθανολογεί ότι ο θάνατος του 46χρονου επήλθε συνέπεια κρανιοεγκεφαλικής κάκωσης, γεγονός που, αν επιβεβαιωθεί, δίνει μια άλλη τροπή στην υπόθεση καθώς θα διαψεύσει τους ισχυρισμούς περί πνιγμού με σχοινί.

Ο 53χρονος και ο 20χρονος κατηγορούνται για ανθρωποκτονία κατά συναυτουργία. Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Έτσι έγινε το έγκλημα

Στην κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν, ο 53χρονος περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια πως σκότωσε τον 46χρονο εργολάβο, πως μαζί με τον γιο του μετέφεραν το πτώμα και επιχείρησαν να καλύψουν το έγκλημα.

Θύτης και θύμα γνωρίστηκαν το 2014 και άρχισαν να συνεργάζονται. Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, ο 46χρονος εργολάβος το 2019 ανακαίνισε τα δωμάτια του 53χρονου έναντι 100.000 ευρώ και του έδωσε ως προκαταβολή το ποσό των 25.000 ευρώ ενώ άφησε οφειλή ύψους 75.000 ευρώ.

Ισχυρίστηκε ότι λόγω του κορονοϊού δεν είχε καταφέρει να τον εξοφλήσει και τον Μάιο και Ιούνιο του 2022 του έδωσε κάποια μικροποσά. Ο 53χρονος ισχυρίστηκε, επίσης, ότι είχε προγραμματίσει την περαιτέρω αναβάθμιση του καταλύματός του τον Νοέμβριο φτιάχνοντας πισίνα με εξωτερικούς χώρους και ότι επρόκειτο να του αναθέσει και αυτή τη δουλειά, για την οποία του ζήτησε το 30% ως προκαταβολή.

Το πρωί της 28ης Αυγούστου 2022, όπως υποστήριξε, ο 46χρονος του τηλεφώνησε για να βρεθούν και να υπογράψουν κάποιες υπεύθυνες δηλώσεις και εκείνος του είπε να βρεθούν αρχικά στις 11.30 και όταν δεν πήγε στο ραντεβού του τηλεφώνησε ξανά στις 14.30.

Ο 53χρονος υποστήριξε ότι ο 46χρονος ήταν μεθυσμένος και τον απέφυγε και πως του ξανατηλεφώνησε την 16.26 ώρα σε άθλια κατάσταση. Ύστερα από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα του εργολάβου, περίπου στις 22:30 με 23:00 το βράδυ, όπως πάντα ισχυρίζεται ο καθ’ ομολογίαν δράστης, ο 53χρονος ζήτησε να μεταθέσουν το ραντεβού για την επόμενη και το θύμα, όπως είπε, άρχισε να τον βρίζει, να τον απειλεί και απαιτούσε να του δώσει 500 ευρώ.

Κατά τον 53χρονο, μια εβδομάδα νωρίτερα ο εργολάβος είχε πάει στο εστιατόριό του, έκανε λογαριασμό 600 ευρώ και δεν πλήρωσε. Στις 22:40, κατέθεσε ο δράστης, ο γιος του τον ενημέρωσε ότι ο 46χρονος ήταν στο προαύλιο του ξενοδοχείου σε έξαλλη κατάσταση, ότι κόρναρε και έβριζε.

Ο 53χρονος πήγε στο σημείο και υπήρξε διαπληκτισμός, με τον 46χρονο (κατά τα λεγόμενα του κατηγορούμενου) να επιχειρεί να επιτεθεί στον 20χρονο. Τότε, είπε ο ξενοδόχος, «θόλωσε» και άρχισε να τον χτυπάει με γροθιές ενώ, από ένστικτο όπως είπε, πήρε ένα σχοινί πάνω από το αμάξι και το τύλιξε γύρω από τον λαιμό του για να τον ρίξει κάτω και να τον ακινητοποιήσει.

Όλα έγιναν στο προαύλιο του ξενοδοχείου του 53χρονου, κοντά στο χώρο του πάρκινγκ. Ο ξενοδόχος ισχυρίστηκε ότι πανικοβλήθηκε και έκρυψε (!) το πτώμα πίσω από έναν σκουπιδοτενεκέ και μετά πήρε την οικογένειά του και γύρισαν στο σπίτι τους! Πάρκαρε με τρόπο που να μη δει κανείς το αυτοκίνητο και όταν όλοι κοιμήθηκαν, μαζί με τον γιο του επιχείρησαν να συγκαλύψουν τα πάντα.

Ο νεαρός πήρε το αυτοκίνητο του 46χρονου και ο πατέρας του το δικό του. Το άφησαν κοντά στην Αγία Παρασκευή στις Καλυθιές μέσα σε ένα στενό, γύρισαν στο ξενοδοχείο, φόρτωσαν το πτώμα σε ένα αγροτικό, το σκέπασαν με ένα πανί άσπρο, έβαλαν ένα ξύλο πάνω για να μη φύγει ί και μετά έφυγαν και οι δύο για την Ψίνθο.

Όταν έφτασαν εκεί, ο 53χρονος άφησε τον γιο του στο σπίτι όπου μένουν το χειμώνα κι εκείνος πήγε σε μια απόμερη τοποθεσία στην Ψίνθο μέσα σε μια ρεματιά και έριξε το πτώμα σε ένα χαντάκι και στη συνέχεια το σκέπασε με χώμα, ενώ πέταξε τα προσωπικά του θύματος αντικείμενα στα σκουπίδια.

Τι κατέθεσε ο 20χρονος

Στη δική του κατάθεση, ο 20χρονος γιός κατηγορούμενος επιβεβαίωσε όσα είπε ο πατέρας του, υποστηρίζοντας ότι όταν πήγε ο 46χρονος το βράδυ της Κυριακής στα δωμάτιά τους, αρχικά με τον πατέρα του κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και συζητούσαν αλλά μετά άρχισαν να βρίζονται και να συμπλέκονται. Εκείνος, είπε, πήγε να τους χωρίσει αλλά ο 46χρονος τον χτύπησε με μπουνιά στους ώμους.

Μετά είδε τον 46χρονο στον δρόμο δεμένο με ένα σκούρο σχοινί περασμένο στους ώμους και τον λαιμό του και έφυγε. Και στη συνέχεια, υποστήριξε, ότι φίλοι του πέρασαν από το ξενοδοχείο, τον πήραν και πήγαν βόλτα!

Μια ώρα αργότερα του τηλεφώνησε ο πατέρας του και του ζήτησε να γυρίσει πίσω και μετέφεραν το αυτοκίνητο του 46χρονου ενώ μαζί πέταξαν το πτώμα. Ισχυρίζεται ότι τον άφησε 100 μέτρα από το σημείο που έθαψε τον 46χρονο με πέτρες και χώμα.

Σύμφωνα με τον 20χρονο, το θύμα είχε δανείσει στον 53χρονο 140.000 ευρώ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις