Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Ο ανεμιστήρας που πήγε να παραλάβει ο επιχειρηματίας έκρυβε εικόνες που λίγοι μπορούσαν να φανταστούν!

Ρόδος: Ο ανεμιστήρας που πήγε να παραλάβει ο επιχειρηματίας έκρυβε εικόνες που λίγοι μπορούσαν να φανταστούν!

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 37χρονος Αλβανός, ενώ ελεύθερη αφέθηκε η 28χρονη φίλη και συγκατηγορούμενή του, για το δέμα που παρέλαβαν από εταιρεία ταχυμεταφορών και το οποίο περιείχε ανεμιστήρα με 240 γραμμάρια κοκαΐνης!

Η σύλληψη του 37χρονου Αλβανού και της 28χρονης συμπατριώτισσάς του έγινε από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Έτσι χθες το μεσημέρι και οι δύο αλλοδαποί συνοδευόμενοι από το συνήγορό τους προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν αρνούμενοι τις κατηγορίες όπως αυτές τους αποδίδονται.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 37χρονος αλλοδαπός είπε ότι ξεκίνησε τη χρήση ουσιών από την ηλικία των 16 με 17 ετών και τρία χρόνια αργότερα άρχισε τη χρήση κοκαΐνης.

Ο ίδιος επεσήμανε στην απολογία του ότι ουδέποτε έχει διακινήσει ναρκωτικές ουσίες σε τρίτους αλλά και το γεγονός ότι όποιες έρευνες έχουν γίνει μέχρι τώρα από την αστυνομία σε βάρος του για την έρευση ποσοτήτων νακρωτικών ουσιών και διακίνησης ήταν όλες αρνητικές.

Ο 37χρονος είπε επίσης ότι οι αστυνομικοί από την έρευνα που έκαναν δεν εντόπισαν καμία συναλλαγή του αλλοδαπού ή συνέρευσή του με άτομα που ασχολούνται με τα ναρκωτικά ενώ και στο σπίτι του δεν έχουν βρεθεί χρήματα ή ουσίες γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ουδεμία σχέση με διακίνση ναρκωτικών έχει.

Ο ίδιος ζήτησε να του διενεργηθεί πραγματογνωμοσύνη προκειμένου να αποδειχθεί ότι είναι εξαρτημένος χρήστης ναρκωτικών.  Σε ό,τι αφορά την 28χρονη φίλη και συγκατηγορούμενή του αρνήθηκε  ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών τονίζοντας ότι ουδέποτε έχει απασχολήσει τις αρχές για τέτοιου είδους υποθέσεις. Σχετικά με την παραλαβή του δέματος με τα ναρκωτικά είπε πως δεν είχε την παραμικρή ιδέα και πως εκείνη γνώριζε ότι θα παραλάμβανε έναν ανεμιστήρα που είχε παραγγείλει για το καινούργιο μαγαζί που πρόκειται να ανοίξουν.  

Η 28χρονη αλλοδαπή επεσήμανε στην απολογία της ότι αν είχε την παραμικρή ιδέα για το τι περιείχε το δέμα,  δεν θα πήγαινε να το παραλάβει καθώς αφενός δεν κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών η ίδια και αφετέρου είναι αντίθετη με τη χρήση ουσιών από το σύντροφό της κάτι για το οποίο έχουν τσακωθεί αρκετές φορές.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα, ο 37χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και πήρε το δρόμο για τις φυλακές ενώ η 28χρονη φίλη του αφέθηκε ελεύθερη με τον περιοριτστικό όρο της εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της και της καταβολής εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις