Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Ο έλεγχος στις βαλίτσες της γυναίκας άφησε τους πάντες άφωνους – Τι βρέθηκε κάτω από τα ρούχα!

Ρόδος: Ο έλεγχος στις βαλίτσες της γυναίκας άφησε τους πάντες άφωνους – Τι βρέθηκε κάτω από τα ρούχα!

Η γυναίκα πήγε στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψει με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Έδειξε το εισιτήριό της και έφτασε η στιγμή για να περάσει τις βαλίτσες της, από έλεγχο…

Έκπληκτος έμεινε το μεσημέρι του Σαββάτου (23-02-2019) τελωνειακός υπάλληλος του αεροδρομίου της Ρόδου, όταν σε έλεγχο που πραγματοποίησε σε αποσκευές γυναίκας που ταξίδευε από τη Ρόδο για τη Θεσσαλονίκη με τελικό προορισμό τη Μόσχα, βρήκε μέσα σε αυτές το ποσό των 120.000 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, για το περιστατικό, σήμανε αμέσως συναγερμός, στις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ το ποσό δεσμεύτηκε  αμέσως και παραδόθηκε στην αρμόδια αρχή. Ενημερώθηκε επίσης και η Εισαγγελία Ρόδου ενώ κινήθηκε η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία σε βάρος της αλλοδαπής γυναίκας.

Συναγερμός στο αεροδρόμιο μετά τον έλεγχο στις βαλίτσες

Η γυναίκα είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προγραμματισμένη αεροπορική πτήση για τη Ρόδο. Στη συνέχεια, επρόκειτο να ταξιδέψει από τη Ρόδο για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης και μετέπειτα είχε προγραμματίσει να ταξιδέψει για τη Μόσχα.

Η ίδια ισχυρίστηκε στα στελέχη των αρμόδιων υπηρεσιών που ζήτησαν και πήραν κατάθεση, ότι όλα τα χρήματα που είχε στην κατοχή της, της ανήκουν. Είπε ότι είναι νόμιμα και ότι απλώς είχε ξεχάσει να τα δηλώσει.

Το ποσό,  σύμφωνα με την πάγια διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις,  δεσμεύεται ολόκληρο! Το 25% αυτού κατάγεται υπέρ του κράτους και το υπόλοιπο κατατίθεται στο Παρακαταθηκών και Δανείων και παραμένει δεσμευμένο μέχρι η υπόθεση να διερευνηθεί πλήρως.

Στην περίπτωση που η αλλοδαπή,  στις αποσκευές της οποίας εντοπίστηκαν τα 120.000, δεν μπορέσει να αποδείξει τη νόμιμη προέλευση του ποσού αυτού, τότε όλο το ποσό κατάσχεται ενώ σε βάρος της κινείται και ποινική διαδικασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα διερευνηθεί επιπλέον αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα καθώς επίσης και με ποιους είχε επαφές (τηλεφωνικές και άλλες) η συγκεκριμένη αλλοδαπή τις τελευταίες μέρες.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις