Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Οδηγούσε με 40 χιλιόμετρα και σκοτώθηκε σε φοβερό τροχαίο – Ζητούν αποζημίωση 150.000 ευρώ

Το τροχαίο δυστύχημα που συντάραξε τη Ρόδο αναβιώνει. Συγγενείς της άτυχης οδηγού, περιγράφουν τα δραματικά γεγονότα και ζητούν αποζημίωση μαμούθ…

Συζητήθηκε χθες (30-09-2021) ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου, που υπέβαλαν 4 οικείοι της αδικοχαμένης σε ηλικία 33 ετών, σε τροχαίο δυστύχημα, Φωτεινής Κουφομανώλη.

Η 33χρονη, την 23η Φεβρουαρίου 2015, σε αδιευκρίνιστο χρονικό σημείο μεταξύ της 14.00 και 19:45, οδηγούσε αυτοκίνητο τύπου Suzuki Swift επί της επαρχιακής οδού Ρόδου – Καλλιθέας με κατεύθυνση προς την Καλλιθέα. Οδηγούσε με ταχύτητα περίπου 40 χλμ. στο 10° χιλιόμετρο της οδού.

Η άσφαλτος ήταν ολισθηρή λόγω της εξελισσόμενης έντονης βροχόπτωσης. Ευρισκόμενη σε απόσταση 20 μέτρων περίπου πριν από γέφυρα άνωθεν ρέματος – χειμάρρου, δηλαδή σε σημείο με εξ’ ορισμού αυξημένη πιθανότητα εκτροπής, το όχημα της εισήλθε σε τεράστια λακκούβα (μήκους άνω των 4 μέτρων πλάτους περίπου 3,5 μέτρων), που βρισκόταν στο δικό της ρεύμα πορείας, χωρίς να έχει επισημανθεί με κανέναν τρόπο από τους εναγόμενους.

Όπως αναφέρουν συγγενείς της, στη dimokratiki.gr, το όχημα γλίστρησε και εξετράπη με αριστερόστροφη κατεύθυνση και τελικώς, κατέπεσε στο ρέμα, λόγω θραύσης των ακατάλληλων κιγκλιδωμάτων, από ύψος περίπου 10 μέτρων, γεγονός που επέφερε το θανάσιμο πνιγμό της από εισρόφηση ύδατος.

Οι ενάγοντες τονίζουν ότι είναι προφανές και αυταπόδεικτο ότι το τροχαίο οφείλεται σε συνυπαιτιότητα των εναγόμενων που αμέλησαν τις ανωτέρω υποχρεώσεις τους. Με την αγωγή τους διεκδικούν αποζημίωση ύψους 150.000 ευρώ έκαστος και να κηρυχθεί η απόφαση που θα εκδοθεί προσωρινά εκτελεστή.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις