Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Οι ανήλικοι που κατήγγειλε για κλοπή άνοιξαν τα στόματά τους – Απρόβλεπτη τροπή στην υπόθεση!

Ρόδος: Οι ανήλικοι που κατήγγειλε για κλοπή άνοιξαν τα στόματά τους – Απρόβλεπτη τροπή στην υπόθεση!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Ο 43χρονος έκανε καταγγελία στην αστυνομία και λίγο αργότερα βρέθηκε ο ίδιος με χειροπέδες. Η υπόθεση εκδικάζεται…

σε δεύτερο βαθμό στις 6 Νοεμβρίου 2018 μετά από έφεση που έχει ασκήσει ο 43χρονος σε μία προσπάθεια να μειώσει τη συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή που του έχει επιβληθεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος κατήγγειλε τον Μάιο του 2016 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι δύο τσιγγάνοι του αφαίρεσαν ένα τσαντάκι που περιείχε το κινητό του τηλέφωνο, 50 ευρώ και διάφορα προσωπικά είδη. Κατά τις έρευνες των αστυνομικών εντοπίστηκαν δύο ανήλικοι Ρομά ηλικίας – τότε- 15 και 16 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι και προσήχθησαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών εξεταζόμενοι από τους αστυνομικούς οι δύο ανήλικοι, δήλωσαν ότι τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας είχαν συναντηθεί σε πάρκο του νησιού με τον 43χρονο ο οποίος και προέβη σε ασελγείς πράξεις σε βάρος τους. Η καταγγελία αυτή είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο καταγγέλλων της κλοπής και να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη συνοδευόμενος από τη συνήγορό του.

Στον 43χρονο ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος και ορίστηκε ρητή δικάσιμος για την υπόθεσή του. Αμέσως μετά ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, ενώ σε  ό,τι αφορά τα κλοπιμαία εντοπίστηκε το κινητό τηλέφωνο, το οποίο και επεστράφη στον ιδιοκτήτη του.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 43χρονος εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς φέρεται να έχει αποδεχτεί τα όσα του καταλογίζονται, επισημαίνοντας ωστόσο πως βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Η υπόθεσή του δικάστηκε πρωτόδικα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου το οποίο και τον έκρινε ένοχο για ασέλγεια με ανήλικο έναντι αμοιβής και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών για κάθε πράξη, δηλαδή κατά συγχώνευση 3 έτη με τριετή αναστολή.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις