Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ρόδος: Οι Γερμανοί, οι οίκοι ανοχής και η επένδυση που μετάνιωσαν πικρά – Ο θόρυβος που προκαλεί συζητήσεις!

Ρόδος: Οι Γερμανοί, οι οίκοι ανοχής και η επένδυση που μετάνιωσαν πικρά – Ο θόρυβος που προκαλεί συζητήσεις!

Αποφάσισαν να επενδύσουν τα χρήματά τους και πλέον εμφανίζονται μετανιωμένοι. Οι αποκαλύψεις έχουν γίνει θέμα συζήτησης στο νησί…

Mια απίστευτη ένδικη διαφορά μεταξύ ενός ζευγαριού Γερμανών και μεσιτικού γραφείου, απασχόλησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου αλλά και την ποινική δικαιοσύνη, μετά την ανταλλαγή μηνύσεων, που αφορούν την αγοραπωλησία ενός ακινήτου στη συνοικία του Αγίου Φανουρίου στη Μεσαιωνική Πόλη, κοντά στους οίκους ανοχής. Οι Γερμανοί, που αγόρασαν το ακίνητο με τη μεσολάβηση Ροδίτη από ένα ζευγάρι Βρετανών, 3 χρόνια μετά την αγορά, ήγηραν αξιώσεις διότι, όπως ισχυρίζονται, εξαπατήθηκαν καθώς είχαν σχηματίσει την εντύπωση ότι επρόκειτο για μια ήσυχη συνοικία χωρίς να έχουν ενημερωθεί ότι εκεί ήταν εγκατεστημένοι οι οίκοι ανοχής του νησιού!
Ο Ροδίτης, με πολλές περγαμηνές στο αντικείμενο του, απάντησε με μήνυση για ψευδή καταμήνυση, επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων ότι το ζευγάρι των Γερμανών είχε καταλύσει πριν την επίδικη αγορά σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στην ίδια συνοικία, πολύ κοντά από το ακίνητο που αγόρασαν και δεν δικαιολογείται να μην είχαν γνώση του τι συνέβαινε στην περιοχή. Υπάλληλος του εναγόμενου επιχειρηματία είχε δείξει στους Γερμανούς φωτογραφίες διαφόρων σπιτιών της Μεσαιωνικής Πόλης και εκείνοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον για ένα διώροφο σπίτι, που βρίσκεται στην οδό Ηροδότου και ζήτησαν να το επισκεφθούν για να αποφασίσουν αν θα προέβαιναν στην αγορά του.
Συναντήθηκαν με την υπάλληλο στην πανσιόν, η οποία βρίσκεται σχεδόν απέναντι από το επίδικο σπίτι, το επισκέφθηκαν, έλεγξαν τη θέση του και την ποιότητα της κατασκευής του, έμειναν ενθουσιασμένοι και αποφάσισαν να το αγοράσουν.
Για τον σκοπό αυτό επισκέφθηκαν άλλη μια φορά το σπίτι και αφού το φωτογράφησαν, την 31η Ιουλίου το αγόρασαν από του Βρετανούς ιδιοκτήτες του.
Οι Γερμανοί δήλωσαν εξαπατημένοι και πέραν της μηνύσεως τους υπέβαλαν και αγωγή η οποία απορρίφθηκε με απόφαση που έλαβε προχθες το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου κρίνοντας ότι ουδέν πταίσμα μπορεί να αποδοθεί στην μεσιτική εταιρεία, η οποία ενήργησε εντός των ορίων της εντολής που της ανατέθηκε από τους ενάγοντες. Τονίζεται μάλιστα ότι στην υπογραφή του συμβολαίου εκπροσωπήθηκαν από δικό τους δικηγόρο και δεν εξαπατήθηκαν.
Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις