Κυριακή, 14 Απρ.
27oC Αθήνα

Ρόδος: Οι “πονηριές” του εστιάτορα κράτησαν 5 ολόκληρα χρόνια! Κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό

Ρόδος: Οι “πονηριές” του εστιάτορα κράτησαν 5 ολόκληρα χρόνια! Κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό

Πρωταγωνιστής στην υπόθεση ένας ιδιοκτήτης γνωστού εστιατορίου, που όπως αποδείχθηκε έκρυβε ένοχα μυστικά. Σε δύσκολη θέση μετά τις αποκαλύψεις…

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών με 3ετή αναστολή επέβαλε χθες (01-09-2020) το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 49χρονο που κρίθηκε ένοχος ρευματοκλοπής. Πρωτοδίκως τον Μάιο του 2019 του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή.

Κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος επειδή από τις 18-2-2011 έως 12-4-2016, έκλεβε ρεύμα για την επιχείρησή του.
Ειδικότερα, ο κατηγορούμενος, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Φαληράκι και κάτοχος μετρητή ηλεκτρικής ενέργειας, σε έλεγχο των υπαλλήλων της αρμόδιας εταιρίας κατελήφθη να έχει παραβιάσει τις σφραγίδες του κιβωτίου δοκιμών και να έχει παρέμβει με τέτοιο τρόπο ώστε να παραμένουν ανοικτοί οι ακροδέκτες (λαμάκια) των πηνίων τάσης του μετρητή λόγω συχνού βιδώματος και ξεβιδώματος αυτών από τον κατηγορούμενο, με συνέπεια ο μετρητής να μην καταγράφει όλη την κατανάλωση στην οποία ο ίδιος προέβαινε.

Με τον τρόπο αυτό στον ανωτέρω τόπο ο κατηγορούμενος κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα αφαίρεσε από την κατοχή της ΔΕΗ ΑΕ ηλεκτρική ενέργεια 94.064 Kwh, συνολικής αξίας 19.741 €, την οποία εν τέλει ιδιοποιήθηκε.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις