Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ρόδος: Οριστική απαλλαγή γνωστού DJ από κατηγορίες για απόπειρα βιασμού

Ρόδος: Οριστική απαλλαγή γνωστού DJ από κατηγορίες για απόπειρα βιασμού
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ INTIME

Την απαλλαγή ενός 28χρονου γνωστού DJ στη Ρόδο ο οποίος κατηγορείτο από μια 22χρονη για απόπειρα βιασμού, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, το οποίο με βούλευμά του απάλλαξε τον νεαρό από όλες τις κατηγορίες, υποχρεώνοντας μάλιστα την καταγγέλλουσα στην καταβολή των δικαστικών εξόδων.

Η περιπέτεια του 28χρονου ξεκίνησε πριν από περίπου πέντε μήνες, όταν η 22χρονη  τον επισκέφτηκε στο σπίτι του στη Ρόδο προκειμένου όπως η ίδια είχε καταθέσει να τη βοηθήσει να συμπληρώσουν το βιογραφικό της σημείωμα.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, εκείνος, αφού πρώτα έβαλε τζαζ μουσική, της ζήτησε να πάνε στο δωμάτιό του όπου είχε εγκατεστημένο τον υπολογιστή του, προτείνοντάς της παράλληλα, να πιουν ένα ποτό. Τότε, όπως ισχυρίστηκε η ίδια, εκείνος κλείδωσε την πόρτα και στη συνέχεια την έπιασε από τη μέση, την ξάπλωσε στο κρεβάτι και προσπάθησε να τη φιλήσει στον λαιμό. Η 22χρονη υποστήριξε επιπλέον ότι ακόμη κι όταν επιχείρησε να φύγει, εκείνος επέμεινε για αρκετή ώρα, ασελγώντας σε βάρος της, ενώ δεν την άφηνε να πιάσει το τηλέφωνο.

Ο δημοφιλής DJ είχε υποστηρίξει εξ αρχής ενώπιον των ανακριτικών Αρχών ότι ποτέ δεν είχε  επιδείξει ερωτική διάθεση για τη νεαρή φοιτήτρια, ενώ είχε εξηγήσει ότι στο σπίτι του την επίμαχη ώρα βρισκόταν και η αδελφή του.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες του newsit.gr ο 28χρονος είχε υποστηρίξει στην απολογία του ότι το ίδιο βράδυ είχαν βρεθεί όλοι μαζί, δηλαδή εκείνος, η αδελφή του και η καταγγέλλουσα στο σπίτι της συντρόφου του όπου κάθισαν για τρεις ώρες. Αργά το βράδυ, ανέφερε ενώπιον του ανακριτή, δέχθηκε τηλεφώνημα από τον πατέρα της 22χρονης ο οποίος, άρχισε να τον βρίζει και να εκτοξεύει απειλές για τη ζωή του.

Ο 28χρονος, ο οποίος δεν είχε προφυλακιστεί καθώς με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα και χωρίς να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι, είχε αφεθεί ελεύθερος, σήμερα δικαιώθηκε οριστικά. Όπως είπε στο newsit.gr ο συνήγορός του Στέλιος Κιουρτζής, «με βούλευμα που εξεδώθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, απηλάγη από κάθε κατηγορία ο εντολέας μου, με ένα σκεπτικό το οποίο επιβεβαιώνει εξ αρχής όλους τους αληθινούς και βάσιμους ισχυρισμούς του».

«Πιο συγκεκριμένα» ανέφερε ο κ. Κιουρτζής, «το  Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου, δεχόμενο και την εισαγγελική πρόταση, απεφάνθη ότι ο εντολέας μου όχι μόνο δεν προέβη στις αξιόποινες πράξεις για τις οποίες κατηγορείτο αλλά επιπροσθέτως ότι η καταγγελία περί δήθεν βιασμού της πολιτικώς ενάγουσας είναι παντελώς ψευδής». «Με το ίδιο βούλευμα» πρόσθεσε ο ίδιος «η πολιτικώς ενάγουσα καταδικάστηκε και στην καταβολή των δικαστικών εξόδων, λόγω του ψεύδους των καταγγελιών της».

Καταλήγοντας ο κ. Κιουρτζής σημείωσε: «Θεωρώ ενδεχόμενο ο εντολέας μου να κινηθεί εναντίον της κοπέλας νομικά. Ήδη από πριν σκεπτόμασταν να προσφύγουμε εναντίον της στη Δικαιοσύνη, ήδη με το απολογητικό του υπόμνημα είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης όσον αφορά τα αδικήματα της ψευδούς καταμήνυσης και της ψευδούς κατάθεσης μάρτυρα και θεωρώ πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο εντολέας μου να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του για την προστασία της τιμής και της υπόληψής του η οποία ούτως ή άλλως θεωρώ ότι αποκαταστάθηκε πλήρως με το συγκεκριμένο βούλευμα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις