Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Πέθαναν την ίδια μέρα μετά από 75 χρόνια γάμου

Ρόδος: Πέθαναν την ίδια μέρα μετά από 75 χρόνια γάμου

Η Ρόδος αποχαιρετά ένα ζευγάρι που κατάφερε να κερδίσει τον σεβασμό διαχρονικά. Ένα αντρόγυνο που «έφυγε» την ίδια μέρα μετά από 7 και πλέον δεκαετίες κοινού βίου…

Σπάνιο και άκρως συγκινητικό είναι το γεγονός που σημειώθηκε την Δευτέρα 10 Ιουλίου του 2023 στο χωριό Σορωνή της Ρόδου, όπου με διαφορά ελάχιστων ωρών, έφυγε από τη ζωή ένα από τα μακροβιότερα ζευγάρια της περιοχής, που έζησαν μαζί για περισσότερα από 75 χρόνια.

Πρόκειται για έναν 98χρονο και μια 97χρονη που πέθαναν με διαφορά ελάχιστων μόλις ωρών. Και οι δύο ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί στην κοινωνία της Σορωνής. Πρώτη έφυγε από τη ζωή ήρεμα και ήσυχα, η 97χρονη Δέσποινα.

Αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ο σύζυγός της μέσα σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, αισθάνθηκε δυσφορία και λίγη ώρα αργότερα υπέστη την πρώτη καρδιακή ανακοπή. Στο σημείο βρέθηκε πολύ γρήγορα  καρδιολόγος με τον οποίο είχαν συγγένεια, καταφέρνοντας να τον επαναφέρει στη ζωή.

Ελάχιστα λεπτά μετά υπέστη και δεύτερη ανακοπή, όπου και πάλι τον επανέφερε, αλλά δυστυχώς, το μοιραίο επήλθε λίγο αργότερα.

Το ζευγάρι έζησε μαζί για περισσότερα από 75 χρόνια και ήταν από τους μακροβιότερους κατοίκους της Σορωνής. Ήταν άνθρωποι άξιοι, ικανοί, φιλήσυχοι και κυρίως άνθρωποι σεβάσμιοι σε όλο τον κόσμο. Κι ο θάνατός τους, συγκλόνισε και συγκίνησε όπως ήταν αναμενόμενο ολόκληρη την τοπική κοινωνία.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις