Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Ρόδος: Πήγε να κάνει μήνυση και έφαγε πρόστιμο 300 ευρώ – Έξαλλη η γυναίκα από τα λόγια του αστυνομικού

μία γυναίκα κρατάει ένα ποτήρι
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Μια γυναίκα πήγε σε αστυνομικό τμήμα στη Ρόδο να υποβάλει μήνυση μετά από καβγά με τη γειτόνισσά της και επειδή δεν είχε στείλει sms, της βεβαιώθηκε παράβαση για περιορισμό κίνησης για την οποία θα πρέπει να πληρώσει 300 ευρώ!

Το περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγο καιρό στο νησί και παρά το γεγονός ότι η 45χρονη κίνησε τη νόμιμη διαδικασία πληρώνοντας το σχετικό ποσό που απαιτείται και εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή της την παράλειψη, εντούτοις το πρόστιμο παραμένει και θα πρέπει να το καταβάλει κανονικά!

Η συγκεκριμένη υπόθεση ανήκει ίσως στην κατηγορία των τραγελαφικών που συμβαίνουν στη χώρα μας εν καιρώ πανδημίας. Για την ταλαιπωρία της 45χρονης όλα ξεκίνησαν όταν τα προβλήματα γειτνίασης που αντιμετωπίζει εντάθηκαν με αποτέλεσμα ένα μεσημέρι να αναγκαστεί να καταφύγει στην αστυνομία, θεωρώντας πως υποβάλλοντας μήνυση κατά της γειτόνισσάς της θα μπορούσε να προστατευθεί.

Καθώς είχε προηγηθεί έντονη λογομαχία, η 45χρονη μη σκεπτόμενη ήρεμα και χωρίς καλά – καλά να προετοιμαστεί, πήγε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της το οποίο βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από το σπίτι της. Σύμφωνα με την rodiaki.gr, όταν η 45χρονη μπήκε μέσα εμφανώς αναστατωμένη εξήγησε στον αστυνομικό τι είχε συμβεί και τι ακριβώς ήθελε να κάνει, δηλαδή να υποβάλει μήνυση κατά της γειτόνισσάς της.

Τότε ο αστυνομικός την ρώτησε αν είχε στείλει SMS για αυτήν της τη μετακίνηση και η 45χρονη απάντησε αρνητικά αφού από την ταραχή της δεν θυμόταν καν αν είχε πάρει το κινητό της τηλέφωνο μαζί! Τότε ο αστυνομικός την πληροφόρησε πως είχε παραβεί τα μέτρα αποφυγής και διάδοσης του κορονοϊού και της βεβαίωσε παράβαση για περιορισμό κίνησης για την οποία θα έπρεπε να πληρώσει το ποσό των 300 ευρώ!

Όταν ολοκληρώθηκε η διαδικασία της υποβολής μήνυσης αλλά και της βεβαίωσης του προστίμου της, η γυναίκα επέστρεψε σπίτι της εμφανώς προβληματισμένη για τα όσα είχαν συμβεί. Δύο ημέρες αργότερα η ίδια προσέφυγε στην αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας υποβάλλοντας ένσταση κατά της παράβασης που της είχε βεβαιωθεί και με μία μακροσκελέστατη και αναλυτική αναφορά εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν είχε στείλει SMS. Μάλιστα η 45χρονη κατέβαλε και 100 ευρώ για τη διαδικασία αυτή.

Παρόλα αυτά, όμως, η ένσταση της συμπολίτισσάς μας απορρίφθηκε και έτσι τώρα θα πρέπει να πληρώσει το πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, αφού ακόμη και να θελήσει να προσφύγει σε δευτεροβάθμια επιτροπή από αυτήν που απέρριψε την ένσταση, θα χρειαστεί να καταβάλλει ποσό μεγαλύτερο από αυτό της παράβασης!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις