Τετάρτη, 8 Μαΐ
19oC Αθήνα

Ρόδος: «Προσπάθησαν να μου φορτώσουν τη δολοφονία του πατέρα μου» – Έγκλημα που ψάχνει απάντηση

Ρόδος: «Προσπάθησαν να μου φορτώσουν τη δολοφονία του πατέρα μου» – Έγκλημα που ψάχνει απάντηση

Η δολοφονία του συνταξιούχου παραμένει ανεξιχνίαστη και ο γιος του θύματος περνά στην αντεπίθεση. Η Ρόδος περιμένει την ολοκλήρωση της αστυνομικής έρευνας που καθυστερεί…

Η Ρόδος συνεχίζει να έχει στραμμένα πάνω της βλέμματα, για το έγκλημα που σημειώθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η δολοφονία του συνταξιούχου παραμένει άλυτος γρίφος για τις Αρχές, με τους στενούς συγγενείς του θύματος, να ζητούν απαντήσεις. Ο γιος του, που ανακρίθηκε από την αστυνομία αφέθηκε ελεύθερος. Ήταν εκείνος που τον βρήκε νεκρό και θεωρήθηκε ύποπτος. Οι αστυνομικοί όμως κατέληξαν πως δεν ήταν εκείνος ο άντρας που έβαψε τα χέρια του με αίμα.

Ο Βαγγέλης Καρυώτης, γιος του άτυχου βιοπαλαιστή που δολοφονήθηκε βάναυσα μέσα στο ίδιο του το σπίτι στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, μίλησε αγανακτισμένος στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» για τη στασιμότητα των ερευνών, αλλά και για τον εμπαιγμό των Αρχών.

«Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμα τον δολοφόνο του πατέρα μου. Έχουν περάσει επτά μήνες και είμαστε σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Παρότι είναι μία εύκολη εξιχνίαση, όπως έλεγαν από την αρχή οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Ρόδου, δεν έχουν βρει ακόμα τίποτα», ανέφερε.

«Ήταν ένας φιλήσυχος άνθρωπος, που δεν πείραζε ποτέ κανέναν», τόνισε. «Ήταν στην αυλή του σπιτιού του και έκανε εργασίες στον κήπο και ξαφνικά, ένα μεσημέρι που πήγα να τον δω, τον βρήκα νεκρό. Κανένας μέχρι τώρα δεν έχει έρθει να μας ενημερώσει για το οτιδήποτε. Εγώ είμαι εδώ, δεν κρύβομαι από κανέναν και ούτε έχω να φοβηθώ κάτι.

Δεν θα επιτρέψουμε να πάει στο αρχείο η υπόθεση. Αφού είναι εύκολη όπως λένε, γιατί δεν ανακοινώνουν τι έχει γίνει; Το μόνο που ξέρουν είναι να λένε βλακείες… Ότι θα βγει αύριο, μεθαύριο. Περνάνε οι μέρες και οι μήνες και πρόοδος μηδέν. Προσπαθούσαν να τα ρίξουν πάνω μου και εγώ τους απαντάω ότι δεν έχουν κάνει τίποτα όλο αυτό το διάστημα.»

Με την οργή να τον πνίγει, συνέχισε: «Μετά τη συνέντευξή μου στην εκπομπή κινητοποιήθηκε η αστυνομία. Αμφιβάλλω αν κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πιστεύω ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Είχαν πει στην εκπομπή σας πως από βδομάδα σε βδομάδα θα βγουν τ’ αποτελέσματα, και η βδομάδα έγινε μήνας και ο μήνας έγινε μήνες…»

«Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι μπορεί να το έχει κάνει κάποιος από το συγγενικό περιβάλλον, όπως λένε. Ο δολοφόνος ακόμα κυκλοφορεί ελεύθερος. Μπορεί να τον έχουμε δίπλα μας και να μην τον ξέρουμε. Νίπτω τα χείρας μου για ό,τι κι αν συμβεί από δω και πέρα…», κατέληξε με αγανάκτηση.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις