Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Προβληματίζουν οι εικόνες στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” – Τα πλάνα που προκαλούν αντιδράσεις [pics]

Ρόδος: Προβληματίζουν οι εικόνες στο αεροδρόμιο “Διαγόρας” – Τα πλάνα που προκαλούν αντιδράσεις [pics]

Την έντονη ανησυχία τους εκφράζουν οι επιχειρηματίες του τουρισμού και όσοι δραστηριοποιούνται γενικώς στα τουριστικά επαγγέλματα για την κατάσταση του αεροδρομίου της Ρόδου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες ανακαίνισης με αποτέλεσμα να θυμίζει ένα απέραντο εργοτάξιο…

Όπως σημειώνουν, σε μία εβδομάδα από τώρα θα αρχίσουν να πυκνώνουν οι πτήσεις τσάρτερ προς τη Ρόδο και μένει να αποδειχθεί εάν ο αερολιμένας «Διαγόρας» θα καταφέρει να ανταποκριθεί σε μεγαλύτερο όγκο επισκεπτών.

Τις προηγούμενες ημέρες ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Ρόδου κ. Κατσίβας μαζί με εκπροσώπους επαγγελματικών σωματείων (ιδιοκτητών rent a car, λεωφορειούχων κλπ) είχε συνάντηση με στελέχη της Fraport στο αεροδρόμιο της Ρόδου, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία των εργασιών.

“Το αεροδρόμιο θυμίζει εργοτάξιο”

«Δεν θα ήταν υπερβολικό να πω ότι το αεροδρόμιο θυμίζει παράπηγμα. Είναι ένα εργοτάξιο χωρίς τέλος. Προβλήματα υπάρχουν πάρα πολλά και μάλιστα χωρίς να έχουν αυξηθεί οι ρυθμοί.

Τι θα γίνει όταν αρχίσουν να πυκνώνουν οι πτήσεις τσάρτερ; Θα ανταποκριθεί το αεροδρόμιο; Δεν έχουμε εικόνα για την πορεία των εργασιών και πότε θα ολοκληρωθούν. Δεν καταφέραμε να βγάλουμε άκρη ούτε μετά τη συνάντησή μας με στελέχη της Fraport.

Έχουμε στείλει επιστολές, έχουμε πολλάκις εκφράσει τις αντιρρήσεις μας σε παρεμβάσεις που βλέπουμε ότι δεν είναι σωστές. Ποτέ μας δεν πήραμε απάντηση. Έχουν μειώσει π.χ. το χώρο των λεωφορείων, τα οποία θα πρέπει να σταθμεύουν τόσο κοντά το ένα στο άλλο, που είναι πρακτικά αδύνατο… Εύχομαι να διαψευστούμε και να μην υπάρξουν προβλήματα, το βλέπω όμως αδύνατο να συμβεί», δήλωσε ο κ. Κατσίβας.

Οι εικόνες από το αεροδρόμιο Διαγόρας

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει και ο πρόεδρος των οδηγών λεωφορείων, κ. Στέλιος Καμπάνταης, ο οποίος δηλώνει: «Η κατάσταση στο αεροδρόμιο δεν φαίνεται ότι θα εξελιχθέι ομαλά.

Με τις διαρρυθμίσεις που έγιναν, μειώθηκαν πολύ οι θέσεις στάθμευσης των οχημάτων αντί να αυξηθούν, ενώ τα τουριστικά λεωφορεία θα πρέπει να σταθμεύουν τόσο κοντά το ένα στο άλλο, που δεν θα μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας. Κανείς δεν θα μπορεί να λειτουργήσει και να εξυπηρετηθεί με τον τρόπο αυτό. Επανειλημμένως θέσαμε όλα αυτά τα ζητήματα στα στελέχη της Fraport χωρίς να παίρνουμε καμία απάντηση. Μας λένε απλά ότι όλα θα πάνε καλά. Πιστεύω ότι τα προβλήματα θα αρχίσουν να φαίνονται πολύ σύντομα, όταν η κίνηση στο αεροδρόμιο αυξηθεί».

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις