Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Σαμπάνια με… χρυσάφι – Η παραγωγή, οι εξαγωγές και η τιμή της!

ΦΩΤΟ από rodiaki.gr
ΦΩΤΟ από rodiaki.gr

Παράγονται 25.000 φιάλες το χρόνο στην Ρόδο και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής της δεύτερης χρονιάς.

Τρώγεται ο χρυσός; H απάντηση είναι ναι. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα έχει γίνει της μόδας, αφού διεθνείς σεφ προσθέτουν φύλλα χρυσού στις δημιουργίες τους. Εδώ και αρκετούς αιώνες, εξάλλου, ο χρυσός χρησιμοποιείται ευρέως στην ποτοποιία και τη ζαχαροπλαστική της Ευρώπης, ενώ ήδη από την αρχαιότητα είναι γνωστές τόσο η θεραπευτική όσο και η αντιγηραντική δράση του και γενικά οι ευεργετικές ιδιότητές του.

Στη χώρα μας μόλις κυκλοφόρησε ο πρώτος φυσικός αφρώδης οίνος με νιφάδες βρώσιμου χρυσού 23 καρατίων.  Σας φαίνεται εκκεντρικό, μια πολυτέλεια περιττή; Ίσως, όμως είναι μια πολυτέλεια εφικτή, αν όχι για όλους τουλάχιστον για κάποιους, αφού μια φιάλη Ela Gold σε συσκευασία δώρου κοστίζει 60 ευρώ, ενώ στο εξωτερικό πωλείται 80 ευρώ.

Προορίζεται άλλωστε κυρίως για εξαγωγή. Σύμφωνα με τη rodiaki.gr, το Ela Gold δεν είναι ένα τυχαίο κρασί, αλλά ένας πολύτιμος αφρώδης οίνος που εμφιαλώθηκε στη Ρόδο, σε συνεργασία με τον ποτοποιό Βασίλη Καμπυλαυκά, αφού εμπλουτίστηκε με καθαρό χρυσό 23 καρατίων. Ένα μέρος του μάλιστα είναι εξαιρετικό κρασί της σοδειάς του 2003.

Παράγεται από σταφύλια των ποικιλιών chardonnay και αθήρι, ειδικά επιλεγμένα από αμπελώνες ελεγχόμενης παραγωγής που βρίσκονται στην περιοχή του Έμπωνα της Ρόδου και οι οποίοι ανήκουν σε παραγωγούς συνεταιριστές της ροδιακής εταιρείας Cair. Παράγονται 25.000 φιάλες το χρόνο και ήδη ξεκίνησε η διαδικασία παραγωγής της δεύτερης χρονιάς.

Το Ela Gold θα πωλείται σε επιλεγμένες κάβες και ήδη υπάρχει στην αγορά δύο χωρών, στην Ιταλία και το Μονακό, έπονται η Αγγλία, τα Εμιράτα, η Ρωσία και η Κίνα, όπου πρόκειται να τοποθετηθεί σε καταστήματα της Σαγκάης και του Πεκίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του Newsit

Video ντοκουμέντο με τη μικρή Μαρία σε γλέντι στον καταυλισμό των Φαρσάλων! – Daily Mail: Εκμεταλλεύονταν την αθωότητά της, την έβαζαν να ζητιανεύει


Κρήτη: Απείλησε με όπλο σύζυγο και πεθερά – Χειροπέδες σε πατέρα και γιο!

Χανιά: Έδεσε η θαλαμηγός ”Eclipse” του Αμπράμοβιτς – Γνωρίστε το σκάφος της απόλυτης χλιδής!

Πρέβεζα: Βρέθηκε το παλάτι της Κίρκης; – Φωτογραφίες και βίντεο!

Κρήτη: Η αδιαφορία μετέτρεψε γραφικό εκκλησάκι σε άντρο της ακολασίας!

Σέρρες: Στις κρεμάστρες του καταστήματος δεν υπήρχαν μόνο ρούχα προς πώληση…

Κρήτη: Αυτοκίνητο ”καρφώθηκε” σε τοίχο καταστήματος – Δείτε φωτό!

Πάτρα: Ο νεωκόρος και… η επιχείρηση σκούπα ”σημάδεψαν” το γάμο ζευγαριού!


Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε