Σάββατο, 27 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Σε δίκη ο γιος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του

Ρόδος: Σε δίκη ο γιος που κατηγορείται για τη δολοφονία του πατέρα του

Η Ρόδος περιμένει τη δίκη για το στυγερό έγκλημα που απασχόλησε ακόμα και τηλεοπτικές εκπομπές. Γιος κατηγορείται ότι στραγγάλισε με σχοινί τον πατέρα του. Οι αντιφάσεις πίσω από τη δολοφονία

Η Ρόδος θέλει να μάθει τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του συνταξιούχου, που ήταν ιδιαίτερα γνωστός στο νησί καθώς για δεκαετίες διατηρούσε ένα παραδοσιακό καφενεδάκι στο λιμάνι του σπιτιού. Ο γιος του βρίσκεται πλέον κατηγορούμενος και παραπέμπεται σε δίκη. Με μια σειρά από αντιφάσεις να προβληματίζουν και τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας να ρίχνουν το τελευταίο διάστημα περισσότερο φως στο στυγερό έγκλημα.

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της περιφέρειας του Εφετείου Δωδεκανήσου, αποφάσισε με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών υιοθετώντας σχετική εισήγηση της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, για 40χρονο γιο που κατηγορείται για τη δολοφονία του 75χρονου πατέρα του.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 40χρονος αιφνιδίασε τον πατέρα του από πίσω, φράζοντάς του την μύτη και το στόμα με μία πετσέτα, τον έριξε εν συνεχεία στο πάτωμα του σπιτιού και αφού ανέβηκε πάνω του, πιέζοντας τον κορμό του στο έδαφος με το βάρος του σώματός του για να τον ακινητοποιήσει, χτύπησε με δύναμη επανειλημμένα το πρόσωπό του στο πάτωμα.

Κατηγορείται ότι του έδεσε πισθάγκωνα τα χέρια και στη συνέχεια τον στραγγάλισε με σχοινί. Με το ίδιο βούλευμα αποφασίστηκε η εξακολούθηση της προσωρινής του κράτησης μέχρι την 3η Μαρτίου 2024.

Απολογούμενος παρουσία του συνηγόρου του, ο 40χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με την δολοφονία του πατέρα του. Προέκυψε ωστόσο ότι η τσάντα του κατηγορουμένου βρέθηκε πάνω στον καταψύκτη και δίπλα της μία πετσέτα ποτισμένη με το αίμα του θύματος, ίχνη του οποίου βρέθηκαν και στην τσάντα του κατηγορουμένου.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ένα πουκάμισο με ίχνη αίματος του θύματος βρέθηκε μπροστά από τον καταψύκτη, ενώ ο γιακάς του πουκαμίσου είχε σχιστεί και βρισκόταν σφηνωμένος στο σημείο που έκλεινε ο καταψύκτης.

Ο κατηγορούμενος ρωτήθηκε στην προανακριτική του απολογία γιατί στην τηλεοπτική εκπομπή “Φως στο τούνελ” είχε δηλώσει ότι είχε αναγνωρίσει το σχοινί που βρέθηκε στον λαιμό του θύματος. Είχε πει ότι ο πατέρας του το χρησιμοποιούσε και το είχε τοποθετημένο στην αποθήκη της οικίας του.

Η απάντηση του κατηγορουμένου έρχεται σε αντίφαση με τον προηγούμενο ισχυρισμό του, καθώς είχε ως εξής: «Δεν ξέρω από πού μπορεί να προέρχεται το σχοινί. Απλά ο πατέρας μου είχε ένα σχοινί στο τρίκυκλο και μπορεί να είχε και άλλα σχοινιά στην αποθήκη. Σίγουρα είναι διαφορετικό από αυτό που ήταν πάνω στο τρίκυκλο».

Κρίθηκε από το δικαστικό συμβούλιο επίσης πως ο κατηγορούμενος υπέπεσε σε πολλές ανακρίβειες ή και αντιφάσεις, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, προσπαθώντας να τις αποδώσει σε προβλήματα μνήμης του.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις