Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρόδος: Σκότωσε τη μητέρα του σε αυτό το δωμάτιο – Η παγίδα του καφέ και το κίνητρο στο φοβερό έγκλημα!

Ρόδος: Σκότωσε τη μητέρα του σε αυτό το δωμάτιο – Η παγίδα του καφέ και το κίνητρο στο φοβερό έγκλημα!
ΦΩΤΟ από dimokratiki.gr

Ισόβια στον μητροκτόνο και 17 χρόνια κάθειρξης στην φίλη του, για το έγκλημα. Η συγγνώμη του δράστη και το κίνητρο στο φοβερό έγκλημα…

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου αναβίωσε χθες (04-11-2019) η πολύκροτη υπόθεση, με τη δολοφονία της 61χρονης Ευαγγελίας (Αντζελας) Ιεροβασίλη, το απόγευμα της 19ης Ιουνίου 2012, στο σπίτι της, στο Γεννάδι.

Σε πρώτο βαθμό είχαν κριθεί ένοχοι ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, οπλοφορίας και οπλοχρησίας ο 26χρονος γιος της και απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση, η πρώην σύντροφός του, από τη Ρωσία, ηλικίας 36 ετών.

Το δικαστήριο επέβαλε χθες ισόβια για τον φόνο στον μητροκτόνο και 18 μήνες για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και ποινή κάθειρξης 17 ετών στην Ρωσίδα φίλη του.

Η απολογία του μητροκτόνου

Ο γιος της άτυχης γυναίκας, αφού ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του επιχείρησε να πείσει το δικαστήριο ότι τελούσε υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών και ότι δεν είχε επίγνωση των πράξεών του, ενώ η δεύτερη αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι τον συνέδραμε στο έγκλημα, ισχυριζόμενη ότι βρισκόταν έξω από την οικία και ότι είχε κυριευτεί από φόβο.

Εντύπωση προκάλεσε, το γεγονός ότι ο κατηγορούμενος στην απολογία του, υποστήριξε ότι τρεις μέρες μετά το έγκλημα είχε ενημερώσει τον πατέρα του ότι σκότωσε την μητέρα του!

Απολογούμενος συγκεκριμένα ομολόγησε εκ νέου τον φόνο επιχειρώντας ωστόσο να πείσει, ότι δεν είχε κίνητρο και ότι εκνευρίστηκε από την συμπεριφορά της μητέρας του. Θολωμένος, όπως είπε, από την χρήση ναρκωτικών διέπραξε το έγκλημα. Ισχυρίστηκε ουσιαστικά ότι δεν είχε συναίσθηση των πράξεών του, ενώ μάλιστα τόνισε ότι δεν την χτύπησε πισώπλατα.

Η πρώην σύντροφός του υποστήριξε ότι ήταν παρούσα στο έγκλημα αλλά δεν τον προέτρεψε και δεν τον συνέδραμε σε αυτό. Ισχυρίστηκε ότι φοβήθηκε να παρέμβει αλλά και να τον καταδώσει στις αρχές κι ότι διέκοψε στην πορεία τη σχέση τους.

Το έγκλημα που συγκλόνισε τη Ρόδο

Η θανούσα μητέρα του προσπαθούσε, μάταια να τον βοηθήσει να απεξαρτηθεί, με συνέπεια να υπάρχει ένταση στις σχέσεις τους. Επιπλέον, είχε να αντιμετωπίσει από τον δράστη τη συνεχή αναζήτηση χρημάτων, καθόσον γνώριζε ότι η μητέρα του είχε αποκτήσει, κατά τη διάρκεια της ζωής της, σημαντική ακίνητη περιουσία αλλά και μετρητά, με αποτέλεσμα οι καβγάδες να είναι συνεχείς, δεδομένου ότι αυτή αρνείτο να τον συνδράμει οικονομικά.

Κατόπιν λοιπόν, της τελευταίας άρνησής της για παροχή οικονομικής βοήθειας, σε συνδυασμό και με την παντελή έλλειψη χρημάτων, άρχισε να οργανώνει στο μυαλό του το σχέδιο εξόντωσής της, προκειμένου έτσι να καταστεί κληρονόμος της περιουσίας της.

Ευρισκόμενος, λοιπόν, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση έλαβε την απόφαση να μεταβεί στην οικία της μητέρας του, συνοδεία της συντρόφου του, προφασιζόμενος τυπική επίσκεψη και να την σκοτώσει, ώστε να απαλλαγεί μια για πάντα από αυτήν και ταυτόχρονα να λάβει και το μερίδιο που του αναλογούσε από την περιουσία της.

Τη μοιραία μέρα, ζήτησε από τη μητέρα του να του φτιάξει καφέ και όταν η γυναίκα του γύρισε την πλάτη, της επιτέθηκε με μαχαίρι και την σκότωσε.

Την άτυχη μητέρα βρήκε ο γαμπρός της (ο άνδρας της κόρης της) αιμόφυρτη μέσα στη κουζίνα του σπιτιού της το οποίο βρίσκεται δύο χιλιόμετρα έξω από το χωριό Γεννάδι της Ρόδου, τα μεσάνυχτα της 21ης Ιουνίου 2012. Η άτυχη γυναίκα έφερε συνολικά 14 μαχαιριές στη πλάτη και στο στήθος…

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις