Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Ρόδος: Στα μαλακά για τις 15 διαρρήξεις! Ανακούφιση μετά την απόφαση των δικαστών

Ρόδος: Στα μαλακά για τις 15 διαρρήξεις! Ανακούφιση μετά την απόφαση των δικαστών

Ποινή φυλάκισης 2 ετών με 3ετή αναστολή επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων σε έναν 34χρονο Πολωνό, που διέπραξε 15 διαρρήξεις από τις αρχές του 2013. Πρωτοδίκως του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 6 ετών…

Ο 34χρονος προσήχθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου το πρωί της 23ης Ιανουαρίου 2016, όταν διαπιστώθηκε ότι περιεργαζόταν σταθμευμένα αυτοκίνητα με σκοπό την κλοπή, στην οδό Αταβύρου.
Έφερε μαζί του εξάλλου ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 20 εκατοστών και έναν χαρτοκόπτη.

Ο κατηγορούμενος οδήγησε τους αστυνομικούς σε «καβάτζα», που έκρυβε τα κλοπιμαία και συγκεκριμένα σε μια σπηλιά στην οδό Πειραιώς. Από την εξέλιξη της υπόθεσης και τη συνδυαστική αξιοποίηση στοιχείων διαπιστώθηκε ότι, ο δράστης, ακολουθώντας συγκεκριμένο τρόπο ενέργειας (modus operandi) επιδίδονταν συστηματικά στη παραβίαση σταθμευμένων οχημάτων και περιστασιακά σε διαρρήξεις επιχειρήσεων με σκοπό την κλοπή.

Του αποδίδονται συγκεκριμένα 15 διαρρήξεις (12 οχημάτων και 2 επιχειρήσεων και αποθήκης), τις οποίες διέπραξε στο χρονικό διάστημα από 9 Ιανουαρίου 2013 έως 21 Ιανουαρίου 2016 στην πόλη της Ρόδου.

Χτυπούσε συγκεκριμένα, νυχτερινές ώρες στο Ροδίνι, στην Ανάληψη και στους Δασκάλους, φορώντας γάντια και χρησιμοποιώντας πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων. Τις περισσότερες φορές έσπαζε τζάμια σταθμευμένων αυτοκινήτων, εισερχόταν σ’ αυτά και αφαιρούσε χρηματικά ποσά, τηλέφωνα, tablet κι άλλα αντικείμενα. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι τα πουλούσε σε τρίτους.

Στην κατοχή του και στο χώρο όπου διέμενε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, πλήθος διαρρηκτικά-κοπτικά εργαλεία, λουκέτα και φακοί, ηλεκτρονικοί φορητοί υπολογιστές (laptops-tablets), ένα αεροβόλο πιστόλι, φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, κινητά τηλέφωνα, μαχαίρια, πλήθος μικροαντικειμένων και εξαρτημάτων.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις