Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ρόδος: Στο εδώλιο πρώην νοσηλεύτρια, μητέρα τριών παιδιών, για πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου!

Ρόδος: Στο εδώλιο πρώην νοσηλεύτρια, μητέρα τριών παιδιών, για πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου!

Η υπόθεση μίας 46χρονης πρώην νοσηλεύτριας σε νοσηλευτικό ίδρυμα της Ρόδου, η οποία κατηγορείται ότι έκανε χρήση πλαστού εγγράφου προκειμένου να προσληφθεί, θα απασχολήσει σήμερα το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου…

Η 46χρονη κατηγορείται για πλαστογραφία μετά χρήσεως από την οποία ο υπαίτιος που διαπράττει πλαστογραφίες κατ’ επάγγελμα σκόπευε να προσπορίσει στον εαυτό του περιουσιακό όφελος βλάπτοντας το Ελληνικό Δημόσιο και απάτη κατά του Ελληνικού Δημοσίου κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα της οποίας το συνολικό όφελος και η συνολική ζημία είναι το ποσό των 95.500 ευρώ.

Το δε χρονικό διάστημα κατά το οποίο φέρεται να τελέστηκαν τα αδικήματα αυτά από την κατηγορουμένη είναι από τον Οκτώβριο του 2006 έως και την 1η Ιουλίου 2014.

Αρχικά η υπόθεση παραπέμφθηκε στην ανάκριση καθώς οι κατηγορίες που είχαν ασκηθεί σε βάρος της 46χρονης ήταν σε βαθμό κακουργήματος και μάλιστα η ίδια απολογήθηκε- συνοδευόμενη από το συνήγορό της – ενώπιον του Ειδικού Ανακριτή Ρόδου πριν από τρία χρόνια και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς όρους.

Η 46χρονη κατηγορείται ότι στο φάκελο που υπέβαλε για την πρόσληψή της μέσω ΑΣΕΠ συμπεριλαμβάνονταν και απολυτήριο Γυμνασίου, το οποίο ήταν πλαστό καθώς δεν είχε ολοκληρώσει τις σπουδές της στο σχολείο αυτό.

Η ίδια φέρεται να προσκόμισε το ίδιο έγγραφο για την εγγραφή και τη φοίτησή της και στη σχολή βοηθών νοσηλευτών αλλά και για την πρόσληψή της στο Δημόσιο. Πάντως απολογούμενη στον Ειδικό Ανακριτή η 46χρονη αρνήθηκε τα όσα της καταλογίζονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 46χρονη είπε πως είναι διαζευγμένη και μητέρα τριών παιδιών, τα οποία μεγάλωσε με τη βοήθεια κυρίως των γονιών της, οι οποίοι την βοηθούσαν οικονομικά όπως μπορούσαν. Όλα δε τα προηγούμενα χρόνια προσπαθούσε να βρει μία σταθερή δουλειά προκειμένου να εξασφαλίσει την επιβίωση των παιδιών της, ενώ παράλληλα εντάχθηκε και σε προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για την εν γένει επιμόρφωσή της.

Παρά τις προσπάθειες όμως που έκανε δεν είχε καταφέρει να βρει μία σταθερή δουλειά και έτσι τον Οκτώβριο του 2006 κατέθεσε τα δικαιολογητικά της, στο πλαίσιο διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Έτσι διορίστηκε τον Μάιο του 2008 στη Υ.Ε. (δηλαδή, στην κατώτατη υπαλληλική κατηγορία) του βοηθητικού προσωπικού σε ίδρυμα της περιοχής μας, επιδεικνύοντας συνέπεια και προσήλωση στα καθήκοντά της, από την ημέρα της πρόσληψής της έως και την ημέρα που απολύθηκε, δηλαδή τον Ιούλιο του 2014.

Η 46χρονη, πρόσθεσε επίσης πως εκείνη έβαλε στο φάκελο όλα τα νόμιμα έγγραφα που διέθετε και επεσήμανε ότι όσο διάστημα εργάστηκε ουδέποτε είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα αλλά αντίθετα την εκτιμούσαν για το ήθος και την ακεραιότητα του χαρακτήρα της.

Η ίδια είπε πως έχει πετύχει σε όλες τις δοκιμασίες και εξετάσεις στις οποίες έχει υποβληθεί και ασκούσε τα καθήκοντα της βοηθού νοσηλευτή, λαμβάνοντας και σχετικό πτυχίο, ολοκληρώνοντας τη φοίτησή της στην αντίστοιχη σχολή, ενώ παράλληλα επειδή είχε «δίψα» για μάθηση και παρά τα προβλήματα που αντιμετώπιζε επιθυμούσε διακαώς να τύχει της καλύτερης δυνατής κατάρτισης, γράφτηκε και φοίτησε στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας η 46χρονη με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου εισαγγελέα είχε αφεθεί ελεύθερη χωρίς να της επιβληθεί κάποιος όρος.

Πηγή: rodiaki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις