Τετάρτη, 17 Απρ.
18oC Αθήνα

Ρόδος: Συλλήψεις για διαρρήξεις και κλοπές σε χωριά του νησιού με λεία 153.000 ευρώ

Ρόδος: Συλλήψεις για διαρρήξεις και κλοπές σε χωριά του νησιού με λεία 153.000 ευρώ

Η Ρόδος στο επίκεντρο για την εξάρθρωση συμμορίας που είχε ταράξει στις κλοπές τους κατοίκους χωριών του νησιού. Οι διαρρήξεις σπιτιών είχαν προκαλέσει αναστάτωση…

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρόδου εγκληματική ομάδα – συμμορία, τα μέλη της οποίας παραβίαζαν κατοικίες σε χωριά της Ρόδου. Συνελήφθησαν δύο άνδρες ηλικίας 19 και 29 ετών, καθώς και μια γυναίκα 29 ετών, ενώ αναζητούνται ακόμη δύο συνεργοί τους.

Οι δύο άνδρες μαζί με τους συνεργούς τους, χρησιμοποιώντας κλεμμένο αυτοκίνητο, μετακινούνταν σε χωριά της Ρόδου, όπου εντόπιζαν κατοικίες, τις οποίες παραβίαζαν αφαιρώντας κοσμήματα και χρήματα. Οι δράστες εντοπίστηκαν το βράδυ του Σαββάτου  30 Μαρτίου, στο χωριό Παστίδα από περιπολούντες αστυνομικούς και προκειμένου να αποφύγουν τον επικείμενο έλεγχο, τράπηκαν σε φυγή οδηγώντας επικίνδυνα εντός κατοικημένων περιοχών.

Στη συνέχεια εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν στην περιοχή των Καλυθιών. Εντός του οχήματος βρέθηκαν διαρρηκτικά σύνεργα, πλήθος κοσμημάτων και αντικειμένων, καθώς και πινακίδες άλλου οχήματος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, μετά από αστυνομική έρευνα, οι δυο άνδρες και η 29χρονη εντοπίστηκαν στο αεροδρόμιο της Ρόδου, όπου επιχείρησαν να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό την Αθήνα και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές, εγκληματική οργάνωση, βία κατά υπαλλήλων, απόπειρα επικίνδυνων σωματικών βλαβών και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Συνολικά έχουν εξιχνιαστεί τέσσερις διαρρήξεις κατοικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα, αντικείμενα και χρήματα συνολικής εκτιμώμενης αξίας 153.000 ευρώ, μια κλοπή αυτοκίνητου, το οποίο χρησιμοποιούσαν, καθώς και δύο κλοπές πινακίδων από άλλα οχήματα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, διαρρήξεις και κλοπές διαπράχθηκαν διέπραξαν το χρονικό διάστημα από το Δεκέμβριο 2023 έως 30 Μαρτίου 2024. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις