Τρίτη, 30 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Συνελήφθη Ρομά που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας μητέρας, γιαγιάς και ανήλικων παιδιών

Ρόδος: Συνελήφθη Ρομά που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας μητέρας, γιαγιάς και ανήλικων παιδιών

Ανάστατη η Ρόδος από τις αποκαλύψεις για τη δράση Ρομά, που κυκλοφορούσε ελεύθερος. Είχε καταδικαστεί για ληστεία και φαίνεται πως είχε γίνει φόβος και τρόμος στο νησί…

Μαζί με συνεργούς του κατηγορείται ότι μπήκε σε καταυλισμό Ρομά και έβαλε στο στόχαστρο δύο γυναίκες (μητέρα και γιαγιά) που έμεναν μαζί με τα δύο ανήλικα παιδιά της πρώτης. Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει και όπως φαίνεται συνέχισε την παράνομη δράση του. Η εμπλοκή του σε ληστεία καταγράφηκε από κάμερες ασφαλείας και ο ίδιος είχε καταδικαστεί. Συνέχιζε όμως να κυκλοφορεί ελεύθερος, μέχρι τη μέρα που έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, μετά την απολογία του με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Εισαγγελέως Υπηρεσίας ένας 23χρονος Ρομά που συνελήφθη σε εκτέλεση δύο ενταλμάτων σύλληψης το ένα εκ των οποίων αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονίας στο Κορακόνερο της Ρόδου την 19η Σεπτεμβρίου 2023. Διαπιστώθηκε εξάλλου ότι εις βάρος του 23χρονου εκκρεμούσε και δικαστική απόφαση με την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 9 ετών για ληστεία.

Οπως έγραψε η εφημερίδα «Δημοκρατική» ο 23χρονος ενεπλάκη σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας με καραμπίνες σε βάρος μιας 48χρονης, της κόρης και των ανήλικων εγγονών της με ακόμη έναν άνδρα και μια γυναίκα!

Πιο συγκεκριμένα, μια 48χρονη αθίγγανη κατήγγειλε ότι στις 20:00 ώρα της 19ης Σεπτεμβρίου 2023 ο 23χρονος, ένας 29χρονος και μια 32χρονη μετέβησαν στο παράπηγμα στο οποίο διαμένει στο Κορακόνερο μαζί με την κόρη της και τα δύο ανήλικα παιδιά της, 5 και 4 ετών αντίστοιχα και ο πρώτος με καραμπίνα που έφερε μαζί του, έβαλε προς το μέρος αυτών από απόσταση 15 μέτρων, δύο φορές, με κίνδυνο ζωής τους ενώ ταυτόχρονα την εξύβριζε και την απειλούσε.

Τελικά αποχώρησαν όταν τους ανακοίνωσε ότι θα καλούσε την «Ασφάλεια», πριν καταφέρουν τόσο η ίδια, όσο και η οικογένειά της, να βγουν από τα ερείπια του παραπήγματος. Κατόπιν αναζητήσεων οι δράστες εντοπίστηκαν την 25η Σεπτεμβρίου το πρωί και προσήχθησαν.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του πρώτου δεν βρέθηκε η καραμπίνα, ενώ απολογούμενοι και οι τρεις αποδέχτηκαν εν μέρει τις σε βάρος τους κατηγορίες αναφέροντας ότι οι δύο πρώτοι γκρέμισαν το παράπηγμα δίχως ωστόσο να βάλουν κατά της παθούσας και της οικογένειάς της.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις