Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: Τα ψιλά γράμματα στη συμφωνία έκρυβαν τη μεγάλη παγίδα – Την πάτησαν με τον ίδιο τρόπο!

Ρόδος: Τα ψιλά γράμματα στη συμφωνία έκρυβαν τη μεγάλη παγίδα – Την πάτησαν με τον ίδιο τρόπο!

Βρέθηκαν χρεωμένοι με τον ίδιο τρόπο και άρχισαν να ψάχνονται. Τότε διαπίστωσαν τι ακριβώς είχε συμβεί…

Θύματα μιας καλοστημένης απάτης με την χρήση του συμβατικού και του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από μια εταιρεία της Ολλανδίας, έπεσαν δεκάδες επιχειρήσεις της Ρόδου και εκατοντάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Το θέμα έχει προσλάβει μεγάλες διαστάσεις στο νησί με αποτέλεσμα να κινητοποιηθεί ήδη η διαδικτυακή ομάδα παρέμβασης λογιστών και φοροτεχνικών, που ενημέρωσε τα μέλη της στην Ρόδο αλλά και η πρεσβεία της Ελλάδας στην Ολλανδία, που ενημέρωσε με επιστολή της τα επιμελητήρια όλης της χώρας.

Η ιστοσελίδα ζητάει από επιχειρηματίες να υπογράψουν ένα τριετές συμβόλαιο για να γίνει η καταχώριση του καταστήματος σε ιστοσελιδα. Μόνο που στα ψιλά γράμματα καταγράφονταν, ότι το ετήσιο κόστος είναι 771 ευρώ, το οποίο πληρώνεται κάθε χρόνο και το συμβόλαιο ανανεώνεται αυτόματα.

Η Ελληνική πρεσβεία στην Ολλανδία κάνει λόγο για «σωρεία καταγγελιών από ελληνικές επιχειρήσεις» που έπεσαν θύματα απάτης από την εταιρία. Όπως αναφέρει σε επιστολή της προς τα Επιμελητήρια της χώρας,   στέλνοντας ηλεκτρονικά μηνύματα σε εταιρίες, με σκοπό δήθεν την δωρεάν εγγραφή σε ένα μητρώο επιχειρήσεων, χρεώνει 995 ευρώ τον χρόνο ως συνδρομή. Μάλιστα, ο συνδρομητής αν δεν ακυρώσει εγκαίρως, χρεώνεται και αυτόματη ανανέωση, με επιπλέον χρέωση φυσικά.

Ανάλογα ηλεκτρονικά μηνύματα εξαπάτησης δέχτηκαν πάρα πολλές επιχειρήσεις, όπως αναφέρει και Ολλανδική ιστοσελίδα βοήθειας για απάτες, ενώ οι Ελληνικές επιχειρήσεις που δέχονται τέτοια email καλούνται να τα διαγράφουν αμέσως. Σημειώνεται ότι η επίμαχη εταιρεία δεν είναι εγγεγραμμένη στο ολλανδικό Εμπορικό Επιμελητήριο. Υπάρχουν σύνδεσμοι και συζητήσεις στο διαδίκτυο, όπου αναφέρεται ότι πρόκειται περί απάτης.

Ανάλογα αιτήματα έχουν αποσταλεί και ταχυδρομικά σε επιχειρήσεις κι αυτό που ζητούν είναι να δώσει η κάθε επιχείρηση τον αριθμό ΑΦΜ ή αλλα στοιχεία της επιχείρησης για να συμπεριληφθεί και να επικαιροποιηθεί το μητρώο της συγκεκριμένης εταιρίας, μέσα σε μια σύντομη προθεσμία.

Σε περίπτωση που κάποιος πειστεί ότι πρόκειται απλά για μια επικαιροποίηση στοιχείων, αυτόματα δεσμεύεται να πληρώσει τα 771 ευρώ και σε αντίθετη περίπτωση η εταιρία απειλεί με νομικές κυρώσεις, όπως αναφέρεται σαφώς στο συμβόλαιο αλλά και μικρά και δυσανάγνωστα γράμματα. Πρόκειται ουσιαστικά για παραγγελία για διάθεση διαφημιστικού χώρου στο διαδίκτυο.

Πηγή: dimokratiki.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις