Τοπικά Νέα

Ρόδος: Το ΣτΕ απέρριψε το σχέδιο αξιοποίησης του γκολφ Αφάντου!

Ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία η απελθούσα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ επεξεργάστηκε το σχέδιο για την αξιοποίηση του γκόλφ Αφάντου είναι η απόφαση του ΣτΕ, με την οποία δεν εγκρίθηκε το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου, που υποβλήθηκε, αφού βρέθηκαν 31,6 στρέμματα παραλίας με διαφορετικό χαρακτήρα.

Το ΣτΕ απέρριψε το σχέδιο ανάπτυξης της περιοχής, ενώ η νέα διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει υποβάλει ακόμη νέο προς έγκριση.

Το ΕΣΧΑΔΑ καλύπτει έκταση 1.615 στρεμμάτων και έχει χωριστεί σε δύο τμήματα, το «Βόρειο Αφάντου ή γκολφ Αφάντου», έκτασης 1.359 στρ., και «Νότιο Αφάντου», 255,7 στρεμμάτων.

Στη γνωμοδότηση του ΣτΕ, που φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας η «δημοκρατική», αναφέρονται μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Το Τμήμα κρίνει ότι το σχέδιο δεν μπορεί να τύχει επεξεργασίας, αλλά πρέπει να επανυποβληθεί με τις αναγκαίες τροποποιήσεις στις διατάξεις του σχεδίου και να αντικατασταθεί ο χάρτης που το συνοδεύει. Κατόπιν τούτου, το Τμήμα πρέπει να απόσχει από την επεξεργασία του σχεδίου, το οποίο πρέπει να επιστραφεί στη Διοίκηση προκειμένου η τελευταία να προβεί στον ακριβή προσδιορισμό της ταυτότητας του ακινήτου και των ζωνών αυτού και στην τήρηση της διαδικασίας που προβλέπεται για την έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ».

Πηγή: dimokratiki.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Τοπικά Νέα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Τοπικά Νέα: Περισσότερα άρθρα