Κυριακή, 28 Απρ.
16oC Αθήνα

Ρόδος: Τουρίστας μήνυσε παπά και ισχυρίζεται πως του ζήτησε να τον αλείψει γυμνό με λάδι

ιερέας παπάς

Μια απίστευτη υπόθεση έγινε στη Ρόδο, όπου τουρίστας από την Εσθονία κατέθεσε μήνυση σε βάρος παπά μοναστηριού με την κατηγορία ότι του ζήτησε να τον αλείψει γυμνό με λάδι και ξεκίνησε να το κάνει αυτό στα γεννητικά του όργανα.

Η μήνυση από τον τουρίστα έγινε εις βάρος παπά ναού μοναστηριού και μάλιστα ιδιαίτερης θρησκευτικής αξίας, που βρίσκεται στη Νότια Ρόδο.

Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα dimokratiki.gr στις 13 Ιουλίου και ώρα 13:00 εμφανίστηκε σε αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος της περιοχής όπου βρίσκεται ο ναός ένας 30χρονος Εσθονός, που κατοικεί στην Φινλανδία και μένει προσωρινά στο Φαληράκι και υπέβαλε μήνυση εις βάρος του εφημέριου του μοναστηριού της Ρόδου, το όνομα του οποίου είπε ότι δεν γνώριζε. Η μήνυση αφορούσε στην προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειάς του τουρίστα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του αλλοδαπού μηνυτή εκείνος και με μια συνεργάτιδά του επισκέφθηκαν το μοναστήρι στις 12.7.2023 περίπου στις 18:30 το απόγευμα και εκεί γνώρισαν τον εφημέριο.

Ο 30χρονος τουρίστας είπε ότι όλα ξεκίνησαν από ένα σταυρό που αγόρασε, από το μοναστήρι της Ρόδου. Ο Εσθονός ανέφερε ότι ξέχασε τον σταυρό στο μοναστήρι και ο εφημέριος του απέστειλε ένα μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, το οποίο του είχε δώσει για να τον ενημερώσει.

Το… ιδιαίτερο δώρο

Την επόμενη μέρα (13.7.2023) περίπου στις 9:30 το πρωί ο τουρίστας πήγε εκ νέου στο μοναστήρι της Ρόδου για να πάρει τον σταυρό. Όπως ο 30χρονος ο εφημέριος του πρότεινε να τον ακολουθήσει σε ένα δωμάτιο, το οποίο χρησιμοποιεί για τους επισκέπτες, με σκοπό να του δώσει ένα… ιδιαίτερο δώρο.

Ο 30χρονος τον ακολούθησε εκεί, όπως ισχυρίζεται, ο εφημέριος του ζήτησε να κατεβάσει το παντελόνι του, το εσώρουχό του και να βγάλει τη μπλούζα του για να τον αλείψει με λάδι.

Τότε όπως υποστήριξε άρχισε να τον αλείφει στα γεννητικά του όργανα με λάδι και μόνο εκεί για μερικά δευτερόλεπτα.

Πίστεψε ότι ήταν μια… συνήθης θρησκευτική διαδικασία

Ο αλλοδαπός μηνυτής υποστήριξε, ότι πίστεψε πως επρόκειτο για μια συνήθη θρησκευτική διαδικασία και δεν ζήτησε στον παπά να σταματήσει.

Όταν έφυγε όμως άλλαξε γνώμη και τελικά υπέβαλε μήνυση κατά του παπά.

Οι αστυνομικοί του οικείου τμήματος άρχισαν τις έρευνες και τελικά εντόπισαν τον παπά και τον συνέλαβαν χθες Παρασκευή το απόγευμα. Επρόκειτο για έναν 49χρονο ιερέα, κάτοικο δημοτικής κοινότητας στην δυτική πλευρά της Ρόδου.

Ο παπάς ισχυρίστηκε ότι δεν έκανε τίποτα… πονηρό και τόνισε ότι άλειψε τον τουρίστα με λάδι στα γεννητικά όργανα γιατί είχε εξανθήματα και αφέθηκε ελεύθερος.

Η δικογραφία θα υποβληθεί για  τα περαιτέρω στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις