Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Ρόδος: «Ζωντανεύει» ξανά η υπόθεση του 18χρονου που βίασε τον 13χρονο αδερφό του

Ενώπιον του Τριμελούς Δικαστηρίου Ανηλίκων του Εφετείου Δωδεκανήσου αναβιών η υπόθεση με κατηγορούμενο έναν 18χρονο από τη Ρόδο για βιασμό του 13χρονου αδερφού του το 2020. Συγκατηγορούμενός του ήταν κι ένας 18χρονος φίλος του που κατηγορήθηκε για συνέργεια στον βιασμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο 18χρονος από τη Ρόδο ομολόγησε και την αιμομιξία, αλλά αρνήθηκε τον βιασμό ισχυριζόμενος ότι όσα έγιναν με τον 13χρονο αδελφό του έγιναν με τη συναίνεση του τελευταίου!

Αρνήθηκε μάλιστα ότι ο ίδιος άσκησε βία, ενώ ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος θύμα ενδοοικογενειακής βίας…

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», στις 20 Αυγούστου 2020, ο 18χρονος καταγγέλθηκε από τη μητέρα του 13χρονου ότι το παιδί έπεσε θύμα βιασμού από τον αδελφό του και τον φίλο του, προσθέτοντας ότι τα δύο της παιδιά αντιμετωπίζουν νοητικά προβλήματα.

Ο μεγαλύτερος γιος της, βίασε ειδικότερα τον 13χρονο, όπως είπε, παρουσία του 18χρονου, ενώ κατήγγειλε ότι το ίδιο είχε κάνει και το 2019 και το γεγονός είχε καταγραφεί στο κινητό 47χρονου συγγενή της.

Πρωτοδίκως του έχει επιβληθεί «ποινή» κράτησης 5 ετών σε ειδικό κατάστημα κράτησης ανηλίκων.

Ο 18χρονος, είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης προσέγγισης ανηλίκων και κυρίως του αδελφού του, αλλά και της παρακολούθησης από γιατρούς κλινικής ψυχοκινητικής αποκατάστασης. Είχε συμπληρώσει προηγουμένως εξάμηνο εγκλεισμό σε ψυχιατρική κλινική σωφρονιστικού ιδρύματος.

Συγκατηγορούμενός του ήταν κι ένας 18χρονος φίλος του που κατηγορήθηκε για συνέργεια σε βιασμό και για συνέργεια στην τέλεση γενετήσιων πράξεων με ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 12 έτη αλλά όχι τα 14.

Το δικαστήριο τού επέβαλε αναμορφωτικά μέτρα και συγκεκριμένα τον έθεσε υπό την επιμέλεια του επιμελητή ανηλίκων Δωδεκανήσου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις