Τρίτη, 16 Απρ.
21oC Αθήνα

Ρώμη: Οι πρώτες εικόνες μετά την κλοπή Ελλήνων μαθητών σε σχολική εκδρομή

Ρώμη: Οι πρώτες εικόνες μετά την κλοπή Ελλήνων μαθητών σε σχολική εκδρομή

Οι μαθητές από το Ηράκλειο Κρήτης βρίσκονταν στην Ρώμη όταν σημειώθηκε η κλοπή. Οι δράστες κατάφεραν να μπουκάρουν στα πούλμαν και να βουτήξουν από χρήματα μέχρι ταυτότητες…

Η σχολική εκδρομή βγήκε «ξινή» για αρκετούς από τους 80 συνολικά μαθητές που βρέθηκαν στη Ρώμη, μετά από πρόσκληση της ομογένειας. Όλα έγιναν τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου, με θύματα τους μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου στο Ηράκλειο. Όπως αποκάλυψε ο πατέρας ενός από τους μαθητές που βρίσκονται στην Ιταλία, η διάρρηξη έγινε τις νυχτερινές ώρες, που τα περίπου 80 παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης για φαγητό.

Επιστρέφοντας είδαν τα λεωφορεία παραβιασμένα και τις τσάντες τους να είναι άφαντες, μαζί με τα χρήματα, τα προσωπικά τους αντικείμενα που είχαν μέσα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε μαζέψει και τις είχε όλες μαζί σε μία δική του τσάντα, που επίσης έκανε φτερά.

Η Ελληνική πρεσβεία στη Ρώμη προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι συνοδοί είχαν φωτοαντίγραφα ταυτοτήτων. Η περιπέτεια έλαβε τέλος, με την εκδρομή να συνεχίζεται χωρίς προβλήματα, ενώ οι μαθητές θα επιστρέψουν στο Ηράκλειο το Σάββατο 2 Μαρτίου.

Ως μία πολύ τραυματική εμπειρία χαρακτήρισε στο neakriti.gr, όλο αυτό που συνέβη στην εκδρομή, ο πατέρας ενός εκ των μαθητών, Κώστας Παναγόπουλος, που μάλιστα εκφράζει την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους.

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», ανέφερε ο Κώστας Παναγόπουλος.

Κάλεσμα στο υπουργείο να καλύψει τα έξοδα των μαθητών, απευθύνει η εκπρόσωπος Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών και μέλος ΔΣ ΕΛΜΕ Ηρακλείου, Αρετή Σπάχη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις