Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σάλος και 9 συλλήψεις για πλαστά διπλώματα οδήγησης στη Θεσσαλία – Οι 7 δούλευαν στο Υπουργείο!

Σάλος και 9 συλλήψεις για πλαστά διπλώματα οδήγησης στη Θεσσαλία – Οι 7 δούλευαν στο Υπουργείο!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες βράδυ οι 9 συλληφθέντες για πλαστά διπλώματα οδήγησης οι οποίοι εντοπίστηκαν μετά τους ελέγχους της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

Οι καταγγελίες που απαγγέλθηκαν από την Εισαγγελέα είναι σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος, δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση, δωροληψία υπαλλήλου κατ’ επάγγελμα και εξακολούθηση,ψευδείς βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση και ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις κατ’ εξακολούθηση.

Πρόκειται για επτά υπαλλήλους των Διευθύνσεων Μεταφορών Τρικάλων και Καρδίτσας και 2 ιδιοκτήτες σχολών οδηγών. Το κύκλωμα φέρεται να δρούσε τουλάχιστον από το 2017, ενώ αδιάσειστα στοιχεία βρέθηκαν και για το 2019.
Οι κατηγορούμενοι πήραν τελικά προθεσμία για να απολογηθούν την Τρίτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, για χρηματισμό υπαλλήλων και παρατυπίες, κατά τη διαδικασία των εξετάσεων.

Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σκοπός της εγκληματικής ομάδας ήταν να εφοδιάζει υποψήφιους οδηγούς παράνομα με άδειες οδήγησης όλων των κατηγοριών, Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) και Πιστοποιητικά Επαγγελματικής Επάρκειας (Π.Ε.Ε.) / Άδειες Οδικού Μεταφορέα (ADR) που χορηγούνται από σχολές Επαγγελματικής κατάρτισης Μεταφορέων.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι, χωρίς να έχουν παρακολουθήσει την προβλεπόμενη από το νόμο θεωρητική εκπαίδευση, υποβάλλονταν σε εξετάσεις γνωρίζοντας εκ των προτέρων τα θέματα, τα οποία είτε είχαν απαντήσει την προηγούμενη ημέρα στη σχολή οδηγών είτε κατά την εξέταση καθοδηγούνταν από τους εξεταστές, για τις σωστές απαντήσεις.

Πώς τους έπιασαν

Πρωινές ώρες προχθές (03-09-2020), έγινε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενώ έγιναν έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων και στις οικείες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Στα σπίτια και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 88.732 ευρώ, διάφορα έγγραφα που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση (χειρόγραφες σημειώσεις, Δελτία Εκπαίδευσης και Εξέτασης κ.λπ.), καθώς και ψηφιακός δίσκος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία – κατά περίπτωση – για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία και δωροδοκία υπαλλήλου κατ’ εξακολούθηση, ψευδή βεβαίωση, νόθευση κ.λπ., καθώς και παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία και κατά συρροή. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή».

Πηγή: thessalianews, e-enimerosi

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις