Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Σάμος: Έτρεχαν να σωθούν τη στιγμή του σεισμού – Συγκλονιστικές εικόνες

Σάμος: Έτρεχαν να σωθούν τη στιγμή του σεισμού – Συγκλονιστικές εικόνες

Εικόνες που προκαλούν τρόμο. Εικόνες από τη στιγμή που έγινε ο σεισμός στη Σάμο. Ο σεισμός που κόστισε τη ζωή σε δυο παιδιά και πλήγωσε το νησί.

Ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής (30.10.2020). Κάμερα ασφαλείας σε σούπερ μάρκετ του νησιού κατέγραψε τη συγκλονιστική στιγμή που ο Εγκέλαδος ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα, προκάλεσε δυο νεκρούς στη Σάμο και δεκάδες και μεγάλες καταστροφές στη Σμύρνη.

Click4more Σεισμός στην Σάμο: Ραγίζει καρδιές ο πυροσβέστης που βρήκε νεκρά τα παιδιά – “Προσπάθησαν να φύγουν αλλά δεν πρόλαβαν”

Η κάμερα ασφαλείας σε σούπερ μάρκετ δείχνει υπαλλήλους και πελάτες να τρέχουν πανικόβλητοι να βγουν στο δρόμο. Ο σεισμός ταρακουνά συθέμελα το κτίριο και ενώ τα προϊόντα πέφτουν στους διαδρόμους, ο κόσμος τρέχει να σωθεί.

Το video ανέβασε στο κανάλι του στο youtube ο Άρης Κωνσταντάρας, κάτοικος της Σάμου

Από το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν έγινε ο σεισμός των 6,7 Ρίχτερ, η γη στη Σάμο δεν έχει σταματήσει να τρέμει. Έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί, ο μεγαλύτερος των οποίων ήταν 4,8 Ρίχτερ.

Χαρδαλιάς: Σοβαρή η κατάσταση

Από την πρώτη στιγμή στη Σάμο έχει βρεθεί ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες στο νησί. «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι από τον τόσο άδικο χαμό αυτών των δύο παιδιών και ενώνουμε όλοι τις προσευχές μας για τις οικογένειές τους», δήλωσε μετά τις συσκέψεις που έγιναν στο Δημαρχείο Καρλοβάσου, καθώς και στο Βαθύ για την αποτίμηση της κατάστασης και την αντιμετώπιση των συνεπειών του μεγάλου σεισμού.

Click4more Σεισμός στην Σάμο: Μιλούσε στην τηλεόραση για τις καταστροφές και μετά από λίγο… βρέθηκε νεκρό το παιδί του! (video)

«Έχουμε δουλειά μπροστά μας τα επόμενα 24ωρα για να μπορέσουμε να διορθώσουμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να αποκαταστήσουμε τις ζημιές, οι οποίες δείχνουν να είναι πολύ σημαντικές σε κάθε επίπεδο», σημείψσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν εκτός από τον Νίκο Χαρδαλιά, ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος, ο γενικός γραμματέας Υποδομών Γεώργιος Καραγιάννης, ο γενικός γραμματέας Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Μάνος Λογοθέτης, ο διοικητή της 2ης ΥΠΕ του υπουργείου Υγείας Χρήστος Ροϊλος, ο περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, Βασίλης Πανουράκης, οι δήμαρχοι και όλοι οι συναρμόδιοι φορείς.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις