Δευτέρα, 27 Μαΐ
20oC Αθήνα

Σάμος: Η θάλασσα ξέβρασε ένα νεκρό δελφίνι – Τι δείχνουν τα σημάδια στο σώμα του

Σάμος: Η θάλασσα ξέβρασε ένα νεκρό δελφίνι – Τι δείχνουν τα σημάδια στο σώμα του

Το δελφίνι εντοπίστηκε νεκρό σε ακτή της Σάμου. Ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος έχουν καταλήξει στις συνθήκες θανάτου του…

Ένα νεκρό και ακρωτηριασμένο δελφίνι εντοπίστηκε στις ακτές της Σάμου, από μέλη της οργάνωσης «Archipelagos – Institute of Marine Conservation». Η ουρά του ήταν κομμένη ενώ ήταν τρυπημένο με αιχμηρό αντικείμενο στο σώμα του και με βάση τις παραπάνω ενδείξεις η θανάτωσή του φαίνεται πως ήταν ηθελημένη.

Εκτιμάται ότι σύμφωνα και με τις καιρικές συνθήκες των προηγούμενων ημερών και δεδομένου ότι τα ζωνοδέλφινα ζουν στο ανοιχτό πέλαγος μακριά από τις ακτές, το συγκεκριμένο δελφίνι θανατώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σάμου, Χίου και Τουρκίας.

«Πρέπει να αναφερθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που εντοπίζουμε αντίστοιχο περιστατικό στη συγκεκριμένη περιοχή όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα αποκλειστικά από μεγάλα αλιευτικά σκάφη – μηχανότρατες– τόσο ελληνικές όσο και τουρκικές» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση που συνοδεύει τις εικόνες.

Ερευνητές του Ινστιτούτου Αρχιπέλαγος προσπαθούν να εντοπίσουν το συγκεκριμένο σκάφος, αναλύοντας τα ηλεκτρονικά ίχνη των αλιευτικών σκαφών κατά τις προηγούμενες ημέρες.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις