Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Σάμος: Οι πληγές του φονικού σεισμού παραμένουν ανοιχτές ένα και πλέον χρόνο μετά τα 6,7 Ρίχτερ

Σάμος: Οι πληγές του φονικού σεισμού παραμένουν ανοιχτές ένα και πλέον χρόνο μετά τα 6,7 Ρίχτερ

Ο σεισμός που χτύπησε τη Σάμο ανέτρεψε την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού. Οι νέες εικόνες δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί…

Ο σεισμός μεταξύ Σμύρνης και Σάμου, σημειώθηκε στις 30 Οκτωβρίου 2020 στις 13:51 ώρα Ελλάδος και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές κυρίως στην περιοχή της Σμύρνης και στο νησί της Σάμου. Ο σεισμός, που έγινε γνωστός στην Ελλάδα και ως σεισμός της Σάμου, είχε αποτέλεσμα 114 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους στα τουρκικά παράλια και άλλοι δύο στην Σάμο.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν 19 χιλιόμετρα βορείως της Σάμου, στον κόλπο της Εφέσου, ενώ το μέγεθός του ήταν 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και έγινε αισθητός σε πολλά μέρη της Ελλάδας και της δυτικής Τουρκίας.

Λίγα λεπτά αργότερα, συνεπεία του σεισμού προκλήθηκε τσουνάμι, που έπληξε τόσο τη Σάμο και παρακείμενα νησιά όσο και την περιοχή της Σμύρνης. Από τότε πέρασε ένας και πλέον χρόνος με τις πληγές του σεισμού να είναι ακόμα ορατές στη Σάμο.

Αναγνώστης που έστειλε στο newsit.gr, τις επόμενες φωτογραφίες αναφέρει: «Αν και πέρασε ένας χρόνος από τον φονικό σεισμό στη Σάμο κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για το μέλλον του νησιού. Υπάρχουν ακόμα κάτοικοι που μένουν σε κοντέινερ, κτίρια άκρως επικίνδυνα που περνώντας από το δρόμο για να πας στο σπίτι σου, στη δουλειά σου έχεις τον φόβο για να μη σε καταπλακώσουν.

Από την άλλη υπάρχουν και τα κτίρια που είναι για επισκευή αλλά ακόμα δεν έχει γίνει η παραμικρή αποκατάσταση ζημιών για να μπορέσει ο κόσμος να επιστρέψει στην καθημερινότητα του… Άραγε πότε θα ξανά δούμε τη Σάμο που αγαπάμε όπως ήτανε; Υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται πραγματικά; Όλο αυτό δεν το λέω μόνο για τις υλικές ζημιές αλλά για τις Ψυχές που ζουν σε αυτό το μέρος και κρέμονται από ένα νήμα κλωστής που είναι έτοιμο να κοπεί.»

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις