Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαντορίνη: Αγνώριστη το φετινό καλοκαίρι με άδειες παραλίες και έρημα στενά! Φηρά, Οία και Ημεροβήγλι εκπέμπουν SOS (Φωτό)

Σαντορίνη: Αγνώριστη το φετινό καλοκαίρι με άδειες παραλίες και έρημα στενά! Φηρά, Οία και Ημεροβήγλι εκπέμπουν SOS (Φωτό)

Η Σαντορίνη κάθε χρόνο αποτελεί και δικαίως, πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες. Φέτος όμως τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Τουλάχιστον για την ώρα. Οι εικόνες είναι αποκαλυπτικές…

Ο χρόνος στη Σαντορίνη δείχνει να έχει σταματήσει στον χειμώνα. Τίποτα, εκτός από τον καιρό, δεν θυμίζει καλοκαίρι. Τα Φηρά, η Οία, το Ημεροβήγλι και οι παραλίες του νησιού, είναι άδειες και έρημες. Τέτοια εποχή όλα τα προηγούμενα χρόνια, η πληρότητα στο νησί ξεπερνούσε το 90% και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων και ξενοδοχείων έπλεαν σε πελάγη ευτυχίας.

Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Απόδειξη οι επόμενες φωτογραφίες που δείχνουν την κατάσταση που επικρατεί στη Σαντορίνη. Οι θέσεις στις καφετέριες δεν είναι μετρημένες. Όπως και οι ελεύθερες ξαπλώστρες στις παραλίες. Στα γραφικά στενά των Φηρών, οι τουρίστες που κυκλοφορούν είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

Click4more: Σαντορίνη: Έτσι ξεναγήθηκε στο αεροδρόμιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Το δώρο που είχε στις αποσκευές του (Φωτό)

Επιχειρηματίες και υπάλληλοι αγωνιούν. Όλοι τους ξέρουν πως αν δεν έρθει η ανάκαμψη μέσα στον επόμενο μήνα, θα υπάρξουν προβλήματα. Υπάρχουν όμως και εκείνοι που ελπίζουν. Η παρουσία του πρωθυπουργού και οι εικόνες που ταξίδεψαν σε ολόκληρο τον κόσμο, έκαναν ακόμα μία διαφήμιση στο νησί που τόσο είχε ανάγκη. Η Σαντορίνη πάντως εκπέμπει σήμα κινδύνου και αυτό συνοψίζεται στις επόμενες εικόνες…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις