Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σαντορίνη: Γελάνε με την τουρκική αντιγραφή – Το σχέδιο στη Σμύρνη που έγινε θέμα συζήτησης [pics, vid]

Σαντορίνη: Γελάνε με την τουρκική αντιγραφή – Το σχέδιο στη Σμύρνη που έγινε θέμα συζήτησης [pics, vid]

Η Τουρκία φτιάχνει στη Σμύρνη τη δική της Σαντορίνη. Οι πρώτες εικόνες οδηγούν αναπόφευκτα σε συγκρίσεις…

Η Σαντορίνη σαρώνει κάθε χρόνο στον τουρισμό και αυτό δεν περνάει απαρατήρητο στην Τουρκία. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Μilliyet», η γειτονική χώρα αποκτά την δική της Σαντορίνη, όπου στην πραγματικότητα, πρόκειται για ένα φιλόδοξο project, για την κατασκευή μιας ολόκληρης γειτονιάς με κατοικίες, σε μία από τις καλύτερες περιοχές της Σμύρνης.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή πρόκειται για μία γειτονιά που θα καταλαμβάνει έκταση 21.000 τετραγωνικών μέτρων. Το έργο θα αποτελείται από 507 συγκροτήματα διαμερισμάτων, καθώς και 17 μονοκατοικίες.

Το «Park Life Σαντορίνη» όπως λέγεται θα καταλαμβάνει μία έκταση 74.000 τετραγωνικών μέτρων, με συγκροτήματα των 5 και 8 ορόφων. Τα διαμερίσματα θα έχουν εμβαδόν από 53 έως 114 τετραγωνικά μέτρα, ενώ οι τιμές των ακινήτων ξεκινούν από 46.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα θα υπάρχουν αμέτρητες παιδικές χαρές, τεχνητές λίμνες και πισίνες που θα προσφέρουν ανέσεις σε οικογένειες τουριστών. “Η ασφάλεια πρέπει να θεωρείται δεδομένη” αναφέρει το δημοσίευμα της «Μilliyet».

Το δημοσίευμα της Μilliyet για τη Σαντορίνη της Τουρκίας

Στη Σαντορίνη τα τουρκικά σχέδια σχολιάζονται ποικιλοτρόπως. Για τους περισσότερους δεν υπάρχει η παραμικρή ομοιότητα. Άλλοι στέκονται στις προσπάθειες της Τουρκίας να ανακάμψει στον τουρισμό και εφιστούν την προσοχή.

Όπως και να ‘χει το «Park Life Σαντορίνη» μπαίνει στη ζωή μας και είναι σίγουρο ότι θα συζητηθεί ξανά…

Πηγή: Μilliyet

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις