Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Σαντορίνη: Καμπάνια για τα γαϊδουράκια του νησιού – “Μπείτε στη θέση τους” – video

Σαντορίνη: Καμπάνια για τα γαϊδουράκια του νησιού – “Μπείτε στη θέση τους” – video

Με τον τίτλο «Μπείτε στην θέση τους» οι εμπνευστές της εκστρατείας θέλουν να ευαισθητοποιήσουν ντόπιους και τουρίστες στη Σαντορίνη, πριν ανέβουν στην πλάτη ενός από τα γαϊδουράκια που κάνουν τη διαδρομή με τα 600 σκαλοπάτια στην απόκρημνη πλευρά του νησιού…

Με τον τίτλο «Μπείτε στην θέση τους» οι εμπνευστές της εκστρατείας θέλουν να ευαισθητοποιήσουν ντόπιους και τουρίστες στη Σαντορίνη, πριν ανέβουν στην πλάτη ενός από τα γαϊδουράκια που κάνουν τη διαδρομή με τα 600 σκαλοπάτια στην απόκρημνη πλευρά του νησιού.

Έπειτα από πολλά χρόνια κακοποίησης, τα γαϊδουράκια της Σαντορίνης έχουν υποστεί τραυματισμούς στην σπονδυλική στήλη, πληγές και φυσικά εξάντληση. «Και επιτέλους ακτιβιστές σε συνεργασία με την βιομηχανία της κρουαζιέρας αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, με στόχο να ευαισθητοποιήσουν τους τουρίστες», γράφει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Η καμπάνια είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Εκπρόσωποι της ένωσης κρουαζιερόπλοιων ήρθαν στο γραφείο μου αυτή την εβδομάδα και υποσχέθηκαν να βοηθήσουν στην ευαισθητοποίηση για το πρόβλημα. Από την πλευρά μας, θα μοιράσουμε ενημερωτικά φυλλάδια. Τα γαϊδούρια και τα μουλάρια είναι κομμάτι της παράδοσής μας. Οι νεαροί ιδιοκτήτες έχουν κατανοήσει ότι πρέπει να τα φροντίζουν», δηλώνει στην εφημερίδα ο δήμαρχος Θήρας, Νίκος Ζώρζος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις