Πέμπτη, 16 Μαΐ
19oC Αθήνα

Σαντορίνη, Σύρος, Κέρκυρα και Σπέτσες στην κορυφή για τις διακοπές του Πάσχα

Σαντορίνη, Σύρος, Κέρκυρα και Σπέτσες στην κορυφή για τις διακοπές του Πάσχα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Οι κρατήσεις αυξάνονται, με τις αφίξεις τουριστών για τις διακοπές του Πάσχα, να συνεχίζονται. Σαντορίνη, Σύρος, Κέρκυρα και Σπέτσες βλέπουν με ικανοποίηση τα στοιχεία…

Η Κέρκυρα βρίσκεται σταθερά κάθε χρόνο στο top προορισμούς για διακοπές του Πάσχα, με τη λίστα από εκεί και κάτω να αλλάζει κάθε χρόνο. Φέτος τα στοιχεία δείχνουν πως Σαντορίνη, Σύρος και Σπέτσες βρίσκονται πολύ κοντά σε κρατήσεις, με τις αφίξεις τουριστών να έχουν ξεκινήσει.

Η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι. Την τιμητική τους έχουν οι Κυκλάδες, τα νησιά του Αργοσαρωνικού αλλά και του Ιονίου. Η Σαντορίνη πρωταγωνιστεί και φέτος στις προτιμήσεις Ελλήνων και ξένων ταξιδιωτών.

«Η διαθεσιμότητα είναι πάρα πολύ υψηλή και υπάρχει χώρος για όλους έως και την τελευταία στιγμή, να κλείσουν με πολύ προσιτές τιμές στη Σαντορίνη, από 60 – 70 ευρώ και ανεβαίνουν όσο μπορεί να αντέξει κάποιος», είπε ο Αντώνης Παγώνης, πρόεδρος ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης στο Mega.

«Υπάρχουν ήθη και έθιμα σε όλα μας τα χωριά. Υπάρχουν γαστρονομικές επιλογές σε όλα μας τα χωριά, γαστρονομικές επιλογές μόνο για την περίοδο του Πάσχα , και υπάρχει και η πανέμορφη Μ. Παρασκευή που οι επιτάφιοι κάνουν την περιφορά, ανάμεσα σε ντενεκάκια με φλόγα. Το πιο διάσημο χωριό είναι ο Πύργος μας», πρόσθεσε ο κ. Παγώνης.

Πόλος έλξης για τους Έλληνες ταξιδιώτες και η Σύρος

Η Ερμούπολη φωταγωγεί τα αρχοντικά της για να υποδεχτεί την Ανάσταση. Τα ξενοδοχεία στα νησιά του Αργοσαρωνικού, εμφανίζουν ήδη υψηλές πληρότητες με τιμές που ξεκινούν από 50 ευρώ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 300 για μια διανυκτέρευση.

Τα σκήπτρα κρατούν οι Σπέτσες

«4, 5 επιτάφιοι στο μικρό μας νησί. Είναι εύκολο να έρθεις είναι όλα ασπρισμένα, είμαστε έτοιμοι είναι όλα γεμάτα λουλούδια, ελάτε με το καλό, ελάτε όλοι», είπε ο Χρήστος Ορλόφ, πρόεδρος ξενοδόχων Σπετσών.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θα ξεκινήσουν τις διακοπές του Πάσχα από την Πρωτομαγιά, τη Μεγάλη Τετάρτη. Πρόβα καλοκαιριού θεωρείται από τους ανθρώπους της τουριστικής βιομηχανίας το φετινό Πάσχα με τις κρατήσεις σε σπίτια και ξενοδοχεία να ξεπερνούν το 90%.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις