Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Σαντορίνη: Η θάλασσα ξέβρασε αυτό το μυστηριώδες πλάσμα – Η απάντηση από τον έμπειρο δύτη [pics, vid]

Σαντορίνη: Η θάλασσα ξέβρασε αυτό το μυστηριώδες πλάσμα – Η απάντηση από τον έμπειρο δύτη [pics, vid]

Οι εικόνες από τη Σαντορίνη κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Από μακριά κανείς δεν μπορούσε να διαπιστώσει την πραγματικότητα. Ο δύτης έφτασε στο σημείο που δεν είναι έυκολα προσβάσιμο και τράβηξε το επίμαχο βίντεο…

Μία νεκρή φάλαινα μήκους 9 μέτρων (Sperm whale) ξεβράστηκε στην περιοχή του Ακρωτηρίου, δίπλα στον ύφαλο “Αδιάβατος” που βρίσκεται στην πλευρά της Καλντέρας, στη Σαντορίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες το θηλαστικό ήταν σε σήψη ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου της. Έμπειρος δύτης, εντόπισε το κήτος περνώντας από το σημείο.

Συνήθως οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν σε υγειονομική ταφή του κήτους αφού προηγηθούν εξετάσεις για να εξακριβωθούν οι αιτίες θανάτου. Ωστόσο στη συγκεκριμένη περίπτωση, κάτι τέτοιο φαίνεται αρκετά δύσκολο καθώς η περιοχή δεν είναι προσβάσιμη γεγονός που καθιστά εξαιρετικά δύσκολη την περισυλλογή της.

Η νεκρή φάλαινα στη Σαντορίνη

Έχει ειδοποιηθεί το Λιμεναρχείο Θήρας και αναμένονται απαντήσεις από το ΕΛΚΕΘΕ (Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών).

“Είναι μια μεγάλη φάλαινα που την έβγαλε η θάλασσα έξω και δυστυχώς δεν την πήρε είδηση κανείς” λέει ο δύτης που έφτασε στο σημείο και συνεχίζει: “η αίσθηση είναι περίεργη μπροστά σε μια τέτοια εικόνα”.

Το βίντεο από το Ακρωτήρι στη Σαντορίνη

Πηγή: cyclades24.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις