Πέμπτη, 2 Μαΐ
16oC Αθήνα

Σαντορίνη: Θλιβερές εικόνες πίσω από τη λάμψη της καλντέρας με δύο συλλήψεις μικρών παιδιών

Σαντορίνη: Θλιβερές εικόνες πίσω από τη λάμψη της καλντέρας με δύο συλλήψεις μικρών παιδιών

Εντάσεις και συλλήψεις για επαιτεία στη Σαντορίνη. Σε προστατευτικό περιβάλλον τα δύο παιδιά που οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα. Το ένα ήταν μόλις 2 ετών…

Οι αστυνομικοί στη Σαντορίνη ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στα Φηρά. Σε πεζόδρομο στην καρδιά του νησιού δύο μικρά παιδιά ζητιάνευαν ανάμεσα σε τουρίστες που ήδη έχουν αρχίσει να φτάνουν μαγικά στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Οι συλλήψεις για επαιτεία έγιναν κεντρικό θέμα συζήτησης στην περιοχή, καθώς οι ηλικίες των παιδιών, η μεθοδολογία της γυναίκας που τα πήγε στο σημείο, μαζί με τα όσα ακολούθησαν σε αστυνομικό τμήμα προκαλούν αίσθηση. Είναι η αθέατη όψη της Σαντορίνης πίσω από τη λάμψη και τη χλιδή που κάθε χρόνο οδηγεί εκατομμύρια τουρίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό στο νησί για διακοπές.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθη μια 16χρονη και μια 2χρονη συγγενής της, που επαιτούσαν στο σημείο υπό την καθοδήγηση 20χρονης. Τα παιδιά οδηγήθηκαν σε αστυνομικό τμήμα, με την 16χρονη να παραδίδει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει. Αυτά ήταν 19,35 ευρώ.

Κάποια στιγμή άρχισε να βρίζει τον αξιωματικό υπηρεσίας και να του ζητάει να φύγει. Τα παιδιά παρέμειναν στο τμήμα και με απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου, διατάχθηκε η προστατευτική τους φύλαξη έως ότου παραδοθούν σε συγγενικό τους πρόσωπο.

Οι έρευνες των αστυνομικών στη Σαντορίνη έχουν πυκνώσει σε μια προσπάθεια να μπει ένα τέλος στα κυκλώματα που εκμεταλλεύονται παιδιά για να βγάζουν χρήματα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις