Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Σαντορίνη: Ζήτησαν από τουρίστες 5.000 ευρώ για «ζημιά» στον συμπλέκτη ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου

Σαντορίνη: Ζήτησαν από τουρίστες 5.000 ευρώ για «ζημιά» στον συμπλέκτη ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου

Ακόμα ένα περιστατικό εκμετάλλευσης τουριστών στην Ελλάδα έρχεται στο φως της δημοσιότητας, μετά από την καταγγελία ενός ζευγαριού από την Γαλλία που πλήρωσε 5.000 ευρώ για «βλάβη» σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο στη Σαντορίνη. Για το θλιβερό περιστατικό μίλησε στην ΕΡΤ, το πρωί της Πέμπτης (23.06.2022), η αντιδήμαρχος του νησιού  Σοφία Κίτσου, δηλώνοντας – μεταξύ άλλων – ότι η υπόθεση έχει πάρει πια το δρόμο της δικαιοσύνης. 

Σχολιάζοντας την καταγγελία ότι ζευγάρι Γάλλων τουριστών που έκανε διακοπές στην Σαντορίνη και χρεώθηκε -μετά από έντονες πιέσεις- 5.000 ευρώ για δήθεν βλάβη σε ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, η αντιδήμαρχος Θήρας δήλωσε ότι: «Τέτοιες συμπεριφορές δεν χαρακτηρίζουν συνήθως τους επαγγελματίες μας». Πρόσθεσε δε ότι πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό και «έχοντας πάρει πια το δρόμο της δικαιοσύνης, ο συγκεκριμένος επαγγελματίας θα πάρει αυτό που του αξίζει. Κανένας δεν έχει δικαίωμα να αμαυρώνει τη φήμη του νησιού». 

Η  Σοφία Κίτσου κάλεσε επίσης τους ταξιδιώτες στο νησί που έχουν πέσει θύματα επιτηδείων να καταγγέλουν ανάλογα περιστατικά στο δήμο Θήρας. Αναφερόμενη στο συγκεκριμένο περιστατικό δήλωσε σχετικά: «Συνομίλησα με τους γονείς των θυμάτων και μου είπαν ότι τα παιδιά, τα οποία ήταν πολύ φοβισμένα από αυτή την ιστορία που τους συνέβη, αλλά στο σύνολο των άλλων υπηρεσιών είδαν έναν φιλόξενο επιχειρηματία σαντορινιό και είχαν άμεση βοήθεια, όταν συνέβη αυτό το περιστατικό».

Εξαναγκάστηκαν να πληρώσουν 5.000 ευρώ

Για το συμβάν μίλησε στην ΕΡΤ και η δικηγόρος Μαριζάνα Κίκιρη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Δήμος Θήρας έκανε τις δέουσες ενέργειες για να συνδράμει στους καταγγέλλοντες. Η δικηγόρος των θυμάτων δήλωσε πώς αν ο επιχειρηματίας επιστρέψει τα χρήματα που απέσπασε από τους πελάτες της, αυτοί είναι πρόθυμοι να μην προχωρήσουν στην ποινική δίωξή του και το περιστατικό, από πλευράς τους, να θεωρηθεί ως λήξαν.

«Το συγκεκριμένο τουριστικό πρακτορείο έχει και άλλες καταγγελίες στην Google. Σε καμία περίπτωση δεν καταγγέλεται το νησί, αλλά ο πράκτορας» είπε η Μαριζάνα Κίκιρη, η οποία περιέγραψε πώς απειλήθηκε το νεαρό ζευγάρι και μετά από απειλές αναγκάστηκε να καταβάλει 5.000 ευρώ για ένα ήδη χαλασμένο όχημα, το οποίο νοίκιασαν για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις