Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Σε ετοιμότητα Ηράκλειο και Χανιά μετά το έκτακτο δελτίο για κακοκαιρία

κακοκαιρία
ΦΩΤΟ αρχείου Intime

Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ηρακλείου, με ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι λόγω του έκτακτου δελτίου της ΕΜΥ για ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας τόσο το προσωπικό όσο και ο μηχανολογικός εξοπλισμός των αρμοδίων υπηρεσιών από σήμερα, Δευτέρα 9 Νοεμβρίου μέχρι και την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου, για συνδρομή και βοήθεια σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι πρόεδροι των κοινοτήτων καλούνται να ενημερώσουν του κατοίκους και να θέσουν σε ετοιμότητα το δίκτυο εθελοντών της περιοχής τους.

Σε ετοιμότητα και στα Χανιά

Στο μεταξύ, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας βρίσκονται οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου Χανίων, καθώς σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού από αργά σήμερα το απόγευμα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται κατά τόπους από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος τονίζει ότι «οι αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Χανίων κατόπιν ενημέρωσης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, για να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την πιθανή εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων».

Μέσω της ανακοίνωσης συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις