Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Σε ιδιώτη τα σκουπίδια στην Λαμία – Με ΜΑΤ και συλλήψεις ψηφίστηκε η ανάθεση από τον Δήμο [pics, vids]

Σε ιδιώτη τα σκουπίδια στην Λαμία – Με ΜΑΤ και συλλήψεις ψηφίστηκε η ανάθεση από τον Δήμο [pics, vids]

Έτσι συγκλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο και πάλι σήμερα, με την ατμόσφαιρα ωστόσο να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, με ματ να έχουν παραταχθεί απ’έξω απ το Δημαρχείο προκειμένου να μην επιτρέψουν στους συμβασιούχους να μπουν μέσα και να διαμαρτυρηθούν.

Από την διαδικασία απείχε και η αντιπολίτευση του Δήμου, με αποτέλεσμα να βρεθούν στην αίθουσα όλοι κι όλοι… 23 σύμβουλοι της Δημοτικής Αρχής. δημοτικού συμβουλίου .

Μετά την παρέμβαση των επικεφαλής των παρατάξεων, διευκρινίστηκε ότι στην αίθουσα δεν μπορούν να περάσουν μόνο όσοι έχουν μηνυθεί από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τη συμπεριφορά τους στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ωστόσο όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας παρέμειναν στη στοά του κτιρίου αρνούμενοι να συμμετάσχουν στη διαδικασία εωσότου απομακρυνθούν τελείως οι αστυνομικές δυνάμεις και υπάρχει πλήρη πρόσβαση όλων των ανθρώπων στην αίθουσα.

Για το πρώτο μισάωρο πάντως το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε πιο πολύ εκτός παρά… εντός της αίθουσας συνεδριάσεων. Δύο συμβασιούχοι (οι κκ Μπρέκης και Χουσιάδας) για τους οποίους υπήρχε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα, όταν θέλησαν να εισέλθουν συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Στη συνέχεια η ένταση πέρασε και μέσα στο ΔΣ, με την είσοδο του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕ – ΟΤΑ, Γιάννη Τσούνη συνοδευόμενος από μέλη του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Λαμιέων, με το θερμόμετρο να… ανεβαίνει και πάλι.

Σημειώνουμε ότι και τα 43 θέματα της ημερήσιας διάταξης αναγκαστικά πέρασαν κατά πλειοψηφία, καθώς οι υπόλοιποι σύμβουλοι λογίζονται ως απόντες από τη λήψη απόφασης.

Πληροφορίες και εικόνες από: lamiareport.gr, lamianow.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις