Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Σε καθεστώς μίνι lockdown το Άγιο Όρος – Όλα τα μέτρα που αποφασίστηκαν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Την ώρα που το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ εξακολουθεί να κάνει τεστ κορονοϊού σε μοναχούς και επισκέπτες στο Άγιο Όρος με τα περισσότερα από τα αποτελέσματα να αναμένονται αύριο, η Ιερά Κοινότητα μετά την συνάντηση της με τον Σωτήρη Τσιόδρα εξέδωσε μια εγκύκλιο έκτακτων μέτρων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το γρηγορότερο η μετάδοση του κορονοϊού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ το “Περιβόλι της Παναγίας” μπαίνει από αύριο κιόλας σε καθεστώς mini lockdown με το διάστημα εφαρμογής των μέτρων να ορίζεται ακόμα και πέρα από τις προβλεπόμενες 14 ημέρες, καθώς η Ιερά Κοινότητα με επόμενη συνεδρίαση της θα ορίσει το χρονικό διάστημα.

Click4More Μέτρα μετά τα κρούσματα στο Άγιο Όρος – «Βάφτισαν» τον κορονοϊό γρίπη στην Μονή Αγίου Παύλου

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr εκτός από τα μετρά που αφορούν τον αριθμό των επισκεπτών και τις μετακινήσεις από Μονή σε Μονή, οι ενδιαφερόμενοι από το εξωτερικό σε περίπτωση που επιθυμούν φιλοξενία σε κάποια από τις Μονές θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους αρνητικό τεστ κορονοϊού 72ωρών διαφορετικά δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος.

Τα έκτακτα μέτρα :

1. Έχει επιβληθεί περιορισμός στον αριθμό των επισκεπτών στα 10 άτομα ανά Μονή. Αυτό σημαίνει πως κάθε Μονή μπορεί να φιλοξενεί 10 πιστούς την ημέρα, αλλά πρακτικά αυτό είναι αδύνατο, καθώς τον αριθμό θα καλύπτουν από εδώ και στο εξής οι εργαζόμενοι και οι συνεργάτες της κάθε Μονής.

2. Απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση από Μονή σε Μονή ή Κελί. Όσοι μπαίνουν θα μπορούν να μετακινηθούν μόνο στην Μονή προορισμού της ή οποία ευθύνεται και για διαμονητήριο τους.

3. Σε περίπτωση που εμφανίζεται κάποιο ύποπτο κρούσμα θα ειδοποιείται απευθείας το κέντρο υγεία στις Καρυές, όπου θα δίνει οδηγίες, ενώ σε ισχύ μπαίνουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που αφορούν θερμομετρήσεις, χρήση αντισηπτικού, καθώς και να αποφεύγεται σε κάθε Μονή ο συνωστισμός.

4. Όσοι έρχονται από το εξωτερικό και σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη, ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει κάνει ήδη τεστ κορονοϊού, στο οποίο θα πρέπει να είναι αρνητικός. Μόνο με την επίδειξη του επίσημου εγγράφου θα μπορεί να περάσει κάποιος στο εσωτερικό του Αγίου Όρους.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις